‘La hija de un ladrón’, millor pel·lícula al Som Cinema

REDACCIÓ
28-10-2019
  • ‘La hija de un ladrón’, millor pel·lícula al Som Cinema

La pel·lícula La hija de un ladrón va guanyar ahir el premi al millor llargmetratge de ficció a la desena edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema. El jurat (integrat per Laura Jou, Coral Cruz i Pere R. Aumedes) va concedir el V Premi Arts Audiovisuals IEI a la primera pel·lícula de la directora Belén Funes, que es va projectar dijous a la Llotja en el marc de la gala inaugural. Així mateix, es va atorgar una menció del jurat a la pel·lícula La innocència, una altra de les òperes primes que s’han pogut veure a l’edició d’aquest any, en aquest cas dirigida per Lucía Alemany.

Quant als llargs documentals, el jurat, format per David Casals- Roma, Lourdes Ballarín i Clara Barbal, va escollir com a millor treball –Premi Grup Segre– Ciutat dels morts, del realitzador hispanosuec Miguel Eek, que fa un retrat del desconegut món de la mort a través dels treballadors del cementiri i tanatori de Palma. El premi al millor curt de ficció, atorgat pel Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, es va concedir a Suc de síndria, d’Irene Moray.

El jurat també va fixar una menció per a Mareas Ocultas, de Mònica Cambra. Als guardons de la secció oficial, s’hi ha d’afegir la primera edició del premi Som Secundària, que es van entregar dimarts passat a l’INS Josep Lladonosa.

La clausura del Som Cinema es va celebrar al Caixa Fòrum, on també es va projectar Nunca te dejé sola, audiovisual guanyador de l’última edició del Premi Visual Arts.

Comparteix

També t'interessarà