La II Diada del Turó de Gardeny amb gran èxit de participació

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
14-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La II Diada del Turó de Gardeny amb gran èxit de participació
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Unes 4.000 persones han pres part en aquesta iniciativa, amb l'objectiu de descobrir i apreciar aquest espai patrimonial i la seva rica història


Unes 4.000 persones han participat avui a la II Diada del Turó de Gardeny, una iniciativa destinada a promoure i divulgar el ric patrimoni històric d'aquest espai entre la ciutadania. Organitzada per l’Associació Cultural Castell de Gardeny, aquesta jornada ha gaudit d'una notable acollida, quasi doblant el nombre de visitants de l'any passat.

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha subratllat la importància d'aquesta diada com a oportunitat per conèixer millor la història dels templers i del turó, així com per descobrir les activitats artesanals i els productes de l’Horta. Amb recreacions templeres i de la Guerra Civil, parades d’oficis artesanals i del Mercat de l’Horta, a més de visites guiades al Castell Templer, tallers per als més petits i passejos en ponis, l'oferta ha estat variada i interessant per a tots els públics.

L’aparcament del Castell Templer s’ha ampliat per millorar la mobilitat, i s'ha habilitat el servei de Bus Turístic per facilitar l'accés al recinte.

La Paeria, a través de Turisme de Lleida, ha donat suport a aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’IEI, el Cercle de Belles Arts de Lleida i BonÀrea. La tercera edició d'aquesta jornada està programada per al proper 12 d'abril de 2025.

Comparteix

També t'interessarà