La imatge de la 2a edició d’Intangible ret homenatge a Joan Oró

REDACCIÓ
Publicat: 
17-07-2023
Actualitzat: 18-07-2023 11:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La imatge de la 2a edició d’Intangible ret homenatge a Joan Oró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La imatge de la segona edició d’INTANGIBLE. Festival d'art_tecnologia ret homenatge al científic Joan Oró en commemoració al centenari del seu naixement, però sense deixar de banda els conceptes principals que inspiren l’esdeveniment, l’art i la tecnologia. El prestigiós estudi de disseny multidisciplinari Taller Torrents (format per David Torrents, Emerson Blanco i Ainara Martí) ha creat una original imatge que, d’una banda, dona una certa continuïtat a la de l’any passat —inspirada en l’aigua i en les seves múltiples manifestacions— i, de l’altra, incorpora i reforça els elements de la tecnologia i la ciència, aquesta darrera lligada estretament al treball del científic lleidatà.

La pròxima edició del festival tindrà lloc del 25 al 29 d’octubre en diferents espais de la ciutat de Lleida amb la participació d’artistes destacats i d’especialistes en cadascun dels apartats. La iniciativa convertirà novament la ciutat de Lleida en un laboratori creatiu d’actualitat amb instal·lacions artístiques, performances audiovisuals, workshops, talks, conferències, tallers i projeccions i activitats per a tots els públics, entre altres propostes que el festival anirà anunciant.

L’element principal de la imatge és el nom del festival (amb informació complementària de l’edició, dates, lloc de celebració i web), que s’integra i quasi es fusiona en un fons format per una espècie de molècules (o més aviat per una interpretació artística de molècules), en una clara al·lusió als treballs de bioquímica de Joan Oró. Cal recordar que l’investigador va provar la síntesi de molècules biològiques en condicions que imiten les de la Terra primitiva i va descobrir la síntesi de l’adenina, una molècula essencial i universalment present en la matèria viva. Aquesta creativitat serà present tant en versió estàtica de la imatge com en l’animada, en la que encara quedarà més palesa aquesta identificació amb la idea de molècula.

Segons explica David Torrents, membre de l’estudi de disseny multidisciplinari homònim, la imatge incorpora unes parts d’un color diferent (un groc viu), que destaca sobre la resta i que “suggereix la visió de les molècules vistes des del vidre d’un microscopi”.  D’altra banda, la pixelització del nom del festival “s’identifica i ens remet al món tecnològic, de tal manera que reforça un dels eixos bàsics del festival”.

Cal recordar que la primera edició, celebrada entre el 27 d’octubre al 6 de novembre del 2022, va acollir 2.744 visitants, dels quals 1.315 van assistir a les diverses activitats celebrades a la seu central i subseus del festival i 550 a les activitats de carrer, mentre que les exposicions van aplegar 1.260 persones i les activitats prèvies, unes altres 169.

Comparteix

També t'interessarà