La infermeria reivindica el seu lideratge en polítiques de salut

REDACCIÓ
Publicat: 
13-05-2020
Actualitzat: 13-05-2020 9:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La infermeria reivindica el seu lideratge en polítiques de salut
  • La infermeria reivindica el seu lideratge en polítiques de salut

La presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (Coill), Montserrat Gea, va reivindicar ahir, amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, el paper que es mereixen en el lideratge de les polítiques de salut, “tal com demostra el col·lectiu en la lluita contra el Covid-19”, va destacar. A Lleida hi ha 2.451 infermers col·legiats, la gran majoria dones.

Gea va manifestar que les infermeres són “el col·lectiu més gran de professionals de la salut del món, en primera línia en l’atenció i cura dels pacients, i amb coneixements pràctics i científics suficients per liderar moltes de les polítiques necessàries per al disseny i implementació de les polítiques de salut”.

Per honrar el seu paper, va anunciar que regalarà a la ciutat de Lleida una escultura de gran format realitzada per l’artista lleidatana Sara Pons Arnal (Ponsarnal). Gea va dir que l’obra està inspirada en la precursora de la infermeria moderna Florence Nightingale, nascuda el 12 de maig del 1820. El col·legi preveu l’escultura s’instal·li als jardins de l’hospital Santa Maria.

D’altra banda, la Paeria va il·luminar la façana de la seu principal i els ponts de verd per homenatjar aquest col·lectiu. A més, el fotògraf Toni Prim regalarà un curs de fotografia digital a infermeres i personal sanitari i de residències.

Comparteix

També t'interessarà