La Jornada de Filosofia a Lleida aborda els desafiaments de la intel·ligència artificial

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-03-2024
Actualitzat: 10-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Jornada de Filosofia a Lleida aborda els desafiaments de la intel·ligència artificial
    Peu de foto: 
    Institut d'Estudis Ilerdencs

La 19a edició de la Jornada de Filosofia a Lleida, organitzada per la Secció de Filosofia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, ha explorat les complexitats i inquietuds al voltant de la intel·ligència artificial (IA). Amb el tema "Fa por la intel·ligència artificial?", les dues sessions es van centrar en debatre sobre la creixent influència de la IA i els temors que suscita.

La lliçó inaugural, a càrrec de l'assagista Jordi Pigem, va abordar els "Neguits entorn a la intel·ligència artificial". A més, es van realitzar dues taules rodones amb la participació d'experts com Josep Maria Porta, Jacint Llauradó, Anna Esteve, Josep Serra i Daniela Pérez. Entre els temes tractats, destaquen les oportunitats i reptes que la IA planteja en àmbits com la democràcia i els mitjans de comunicació.

La segona jornada va incloure una conferència de Josep Maria Porta titulada "Intel·ligència artificial, mitjans i democràcia: reptes i oportunitats". A continuació, la taula rodona "Ens ha de fer por la intel·ligència artificial?" va proporcionar una plataforma per a la reflexió i el debat moderat per Meritxell Calderó. La Jornada de Filosofia a Lleida va concloure amb una sessió de cloenda, destacant l'esperit crític necessari per abordar el futur de la intel·ligència artificial.

Comparteix

També t'interessarà