La literatura de Lleida es fa un lloc a l’altre costat de l’Atlàntic

REDACCIÓN
06-05-2019
  • La literatura de Lleida es fa un lloc a l’altre costat de l’Atlàntic

Barcelona ha estat, aquest 2019, la ciutat convidada a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, però Lleida també hi ha estat present a través de dos escriptors que, gràcies a la col·laboració entre l’editorial Milenio i la distribuïdora argentina Waldhuter han pogut presentar les seues últimes obres en diversos actes literaris. Montse Sanjuan presentava l’edició en castellà de la seua exitosa Anna Grimm, investigadora criminal i Juan Cal, la seua segona novel·la, Operación Bucéfalo.

La primera presentació va tenir lloc a La Librería, propietat de la distribuïdora Waldhuter, que va ser el preàmbul de l’acte que es va desenvolupar dissabte a la sala Rodolfo Walsh de la FIL. Tots dos autors van ser presentats per Jorge Freytag, de la distribuïdora Waldhuter.

El mateix dissabte, els dos autors van finalitzar el seu periple argentí amb una emotiva presentació al Casal Català de Buenos Aires, on a més de literatura van tenir ocasió de xarrar sobre diverses qüestions d’actualitat, catalanes i argentines, amb un nombrós públic.

El Casal, que presideix Josep Anton Meléndez-Paredes, té un protagonisme singular a la Fira del Llibre i col·labora amb Barcelona Ciutat Literària en l’organització d’alguns esdeveniments en el si de la FIL. Ahir mateix, dos professores del Centre, Ana Rosa Bas i Joana Andreu, presentaven a la fira un curs d’iniciació al català que era com una posada de llarg de la llengua catalana en el certamen de Buenos Aires. S’ha de recordar que el Centre Català de la capital argentina ofereix cursos de diferent nivell a més de 250 persones i l’idioma català ha generat un gran interès en els últims anys.

Les mateixes fonts van indicar que ni tan sols es va permetre, des de l’organització, la possibilitat de fer presentacions al local del Casal, malgrat els oferiments de la junta de l’entitat de Buenos Aires. Sí que es va presentar a la FIL l’últim llibre de Jordi Amat.

Queixes per l’escassa presència de llibres del procés a la Fira

Diversos representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) explicaven amb perplexitat l’escassa presència de llibres sobre el procés independentista català malgrat la proliferació de títols dels últims mesos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next