La llibreria Caselles s'uneix a Bookish per assegurar el "llegat" i el seu "paper cultural" a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La llibreria Caselles s'uneix a Bookish per assegurar el "llegat" i el seu "paper cultural" a Lleida
    Peu de foto: 
    Llibreria Caselles de Lleida ©Arxiu ACN

La llibreria Caselles de Lleida s'ha unit a la cadena Bookish. D'aquesta manera, l'emblemàtic establiment situat en ple Eix Comercial, que al llarg dels anys s'ha convertit en un referent per als amants de la lectura, assegura la seva continuïtat. Bookish continua amb la seva estratègia d'expansió per crear una cadena amb les millors llibreries i ja compta amb Albiri de Barcelona, la Librería Lé de Madrid i ara Caselles de Lleida. Fundada com un petit quiosc el 1914 per Bonaventura Caselles, la llibreria ocupa avui set plantes i disposa d'un dels millors fons editorials del país. L'establiment ha passat de generació en generació i actualment està dirigit per la tercera generació familiar.

Jordi Caselles, un dels quatre gerents i actual director de la llibreria, ha explicat que davant la manca de relleu generacional, la prioritat era assegurar no només el "llegat" sinó també preservar el "paper cultural que exerceix la llibreria Caselles a Lleida".

La voluntat de Bookish és mantenir tot l'equip actual de la Llibreria Caselles, així com l'actual direcció. Per això, la tercera generació d'aquesta llibreria centenària seguirà al capdavant de l'establiment durant l'etapa de transició i hi continuarà vinculada en la nova etapa de Bookish, per tal de garantir la seva identitat.

Fundada a Barcelona el 2017, Bookish va néixer com un servei singular en el món del llibre: una subscripció literària que, tot i treballar amb llibre físic, es comercialitza únicament en línia. En aquests més de set anys, han creat una comunitat fidel de lectors (prop de 6.000 usuaris actius i de pagament) i s'han guanyat el respecte del sector, posicionant-se com a prescriptor de les millors novetats literàries del moment.

Comparteix

També t'interessarà