⏯️ La Llotja de Lleida obre portes dos mesos després

REDACCIÓN
Publicat: 
11-12-2020
Actualitzat: 11-12-2020 9:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ La Llotja de Lleida obre portes dos mesos després

Tres setmanes després de la relaxació de les restriccions i la represa de les activitats culturals, el Teatre de la Llotja de Lleida reprendrà demà l’accidentada programació d’aquest any amb la presència d’una autèntica estrella del cine i la televisió, l’actriu Aitana Sánchez-Gijón, en un espectacle al costat de la companyia de dansa Losdedae. La Llotja apujarà de nou el teló gairebé dos mesos després que a finals d’octubre hagués d’interrompre el cartell del segon semestre, del qual només es va poder programar dos espectacles: Viejo amigo Cicerón, de Josep Maria Pou (9 d’octubre) i Rostoll cremat, el nou muntatge del mallorquí Toni Gomila (17 d’octubre).

La Llotja ha hagut de tornar a reprogramar bona part de les propostes teatrals i musicals d’aquest segon semestre, començant per l’actuació d’Aitana Sánchez-Gijón amb l’espectacle Juana, demà, dissabte 12 de desembre.

Aitana Sánchez-Gijón es posa a la pell de Joana la Boja, Joana d’Arc o Sor Juana Inés de la Cruz

La popular actriu busca en aquest muntatge fer viatjar el públic a través de les vides de dones de la història que, a banda de compartir el nom de Joana, han deixat vestigis i imatges d’empoderament femení que romanen com a referents de la memòria col·lectiva. Així, a través de les vides de la Papessa Joana, Joana la Boja, Sor Juana Inés de la Cruz o Joana d’Arc, el públic es trobarà una dona –moltes dones fortes que van lluitar, i lluiten, per defensar els seus desitjos de realització– amb la pell, la veu i la cara d’Aitana Sánchez-Gijón, que es pregunta incessantment si hi ha un destí femení a la terra.

El Teatre de la Llotja seguirà aquest desembre la programació el proper dia 19 amb el concert de Sopa de Cabra ajornat a la primavera, en el qual la popular banda de Gerard Quintana presentarà el seu nou disc, La gran onada.

La música també serà protagonista el dia 20 de desembre amb el tradicional Christmas.cat de l’Orfeó Lleidatà. I el 27 tancarà el mes amb Estat d’emergència, la primera Producció Nacional de Circ de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà