La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida

REDACCIÓ
04-07-2021
  • La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida
  • La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida
  • La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida
  • La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida
  • La manifestació per l’alliberament sexual i de gènere recorre els carrers de Lleida

La plaça Ricard Viñes ha estat el punt de sortida de la manifestació que ha recorregut aquest dissabte els carrers de Lleida en reivindicació de l’alliberament sexual i de gènere i que ha finalitzat a la plaça Sant Joan amb la lectura d’un manifest. Aquest ha estat l’acte més popular dels organitzats per Colors de Ponent, durant tota la jornada del dissabte, per commemorar el Dia de l’Orgull 2021.

La jornada ha arrencat a la plaça de la Panera amb la confecció d’un mural col·lectiu, acció que ha estat dirigida per Street Art, però que ha tingut en la manifestació l’element més reivindicatiu de tot el col·lectiu LGBTI. A aquesta, s’hi han adherit la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro. En la lectura del manifest també han estat presents els regidors Jaume Sellés i Carme Valls.

Els manifestants han passat per l’avinguda Balmes, la rambla d’Aragó, l’avinguda Catalunya i Blondel, per acabar a la plaça de Sant Joan amb la lectura del manifest. En finalitzar, una Batukada ha conduït els assistents fins a la Panera, on s’han reprès les activitats més lúdiques, amb el lliurament de premis del recital de poesia, els concerts d’Unicorn Punk, Eli Funk i Pernil Salat, abans de cloure la jornada amb l’actuació de la DJ Mari Xoxo Queen.

Compromís municipal

L’Ajuntament de Lleida ha manifestat el seu compromís en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, participant en diverses iniciatives. Entre altres, sumant-se a l’acció proposada per l’Àrea LGTBI de la Direcció d’Igualtat de la Conselleria de Feminismes, amb la penjada de la bandera LGTBI al cim més emblemàtic de la ciutat i repintant els passos de vianants i de mobiliari urbà als diferents barris de la ciutat per visibilitzar i obrir la mirada de la ciutadania a la diversitat sexual i de gènere.

La setmana passada va rebre al Saló de Plens de la Paeria la bandera Trans* i el dilluns va participar a la Seu Vella, juntament amb la Diputació i l'Associació Colors de Ponent a l'acte institucional, així com al lliurament de premis a les persones i entitats que s’han destacat per la seva tasca en favor de la diversitat sexual i de gènere a la demarcació lleidatana.

Dins del programa de Govern per una Lleida Compromesa, la Paeria va aprovar el mes de gener el 1r Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ de Lleida. Així mateix, treballa amb la societat civil per construir ponts de diàleg entre la ciutadania per construir una ciutat propera i respectuosa. El SAI de Lleida del departament de Drets Civils, com a servei inclòs a la Xarxa SAI de Catalunya, es basa en un servei integral de qualitat i de proximitat adreçat a les persones, s’adreça a la ciutadania i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfòbia. Ofereix l’acompanyament al col·lectiu LGTBIQ+ i a les seves famílies, i realitza accions formatives i de sensibilització a la ciutadania.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?