La Marató de Sang de Lleida vol aconseguir 400 donacions de sang i 50 de plasma

REDACCIÓ
Publicat: 
23-10-2023
Actualitzat: 23-10-2023 13:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Marató de Sang de Lleida vol aconseguir 400 donacions de sang i 50 de plasma
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La regidora de Persones Grans, Salut Pública i Consum, Anna Miranda, ha presentat la 20a edició de la Marató de Sang de Lleida, juntament amb el director del Banc de Sang de Lleida, Juan Manuel Sánchez, i la presidenta de l’Associació de Donants del Segrià, Anna Rojas.

Una Marató que es posa com a objectiu arribar a les 400 donacions de sang i 50 de plasma i que se celebrarà el dimarts 24 d’octubre i dimecres 25 d’octubre, de 10 a 14 h i de 16 a 21 h, a la Biblioteca Pública de Lleida.

Miranda ha destacat que aquest any, en el seu vintè aniversari, “s’ha volgut que la imatge sigui molt entranyable i representativa de Lleida, per això, la protagonitza la Seu Vella de Lleida”.

Sánchez ha explicat que la Marató, a més de servir per remuntar les reserves, també pretén  animar noves persones a ser donants “ja que encara no hem recuperat els nivells d’abans de la pandèmia. Al 2020 el 13% de les persones que donaven sant eren nous donants, ara tot just arribem al 10%”.

Rojas ha posat de relleu que la Marató de Donants de Sang a Lleida és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Lleida i l’Associació de donants de sang de Lleida. A més, la Marató compta amb el suport d’entitats de la ciutat que, any rere any, venen a donar sang en grup i així donar suport a aquesta iniciativa.

Durant la presentació també s’ha explicat que avui la reserva de sang és per a 5 dies quan l’òptim és tenir reserves per a 8. La donació és molt important durant tot l’any. “No hem d’oblidar que cada dia es necessiten 1.100 donacions per garantir el subministrament als hospitals catalans”, ha assegurat el director del Banc de Sang de Lleida.

Totes les persones que vagin a donar sang en el marc de la Marató rebran un davantal com a obsequi i, a més, entraran en el sorteig de 250 regals que han posat a disposició les diferents empreses que hi col·laboren.

A més, el dimecres 25 d’octubre, a les 18.00 hores, hi ha prevista l’actuació dels Castellers de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà