La meitat de vins Costers del Segre té un “nivell excel·lent”

M. GARRALÓN
21-03-2018
  • La meitat de vins Costers del Segre té un “nivell excel·lent”

La Casa de la Volta de la Seu Vella i la Denominació d’Origen Costers del Segre van rebre ahir la visita de Juan Luis Morales, un dels tastadors de la Guía Peñín 2019, la més prestigiosa d’Espanya en l’àmbit de l’enologia, que va provar un total de 105 caldos d’una quarantena de cellers de la zona i va assegurar que “aquest any me’n vaig amb la sensació que han guanyat en qualitat”.

“Pot ser el clima o l’especialització dels productors, però venir aquí és un gust i el nivell mitjà és boníssim”, va afirmar Morales, que va explicar que a la guia del 2018 la denominació d’origen Costers del Segre ja “comptava amb una mitjana superior a la de la resta d’Espanya, que es va situar en 88 punts”. Durant el tast, i acompanyat pel president de la DO Costers del Segre, Xavier Farré, l’enòleg va provar un total de 105 vins que, segons el seu criteri, van destacar per ser “equilibrats, elegants i amb unes sorprenents notes afruitades”.

Per la seua part, Xavier Farré va explicar que el toc especial dels vins de la DO és producte de “la combinació de la terra pobra, on el cep viu a dures penes, el clima continental, amb el fred de la nit i la calor del dia, i la dedicació i coneixements dels viticultors, que aconsegueixen donar-li un sabor peculiar i extraordinari”. A més, Farré també va recordar: “A l’última edició de la Guía Peñín 2018 el 47% dels vins de la denominació d’origen Costers del Segre van aconseguir una puntuació de nivell excel·lent”, per la qual cosa es tradueix en el fet que van rebre entre 90 i 94 punts sobre 100 i que “un d’ells va aconseguir un nivell excepcional (de 95 a 100 punts)”, referint-se al Cérvoles Estratos 2012, de Cérvoles Celler. Una altra de les característiques de la DO, va dir, “és que som la segona zona amb els preus més cars de Catalunya, només darrere de la DO Priorat”.

Per altra banda, com a novetat d’aquest any, i coincidint amb el tast, Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida van organitzar la primera Jornada de botelles obertes, una trobada a la Seu Vella de Lleida en el qual es van citar restaurants i restauradors de la província lleidatana per degustar en primícia els vins que va provar ahir el tastador de vins.

L’edició de la Guía Peñín 2019 estarà disponible per a la seua consulta a través del web a partir de mitjans d’abril i la publicació en paper es preveu per a l’octubre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next