La Mostra de Cinema Llatinoamericà programa cinema a la fresca al barri de la Mariola

REDACCIÓ
03-06-2019
  • La Mostra de Cinema Llatinoamericà programa cinema a la fresca al barri de la Mariola
  • La Mostra de Cinema Llatinoamericà programa cinema a la fresca al barri de la Mariola

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya projectarà cinema a la fresca al barri de la Mariola amb el documental "Peret, yo soy la rumba". L'activitat es farà el dissabte 8 de juny, a les 22 h, a Pius XII, 20, i serà presentada per la seva directora, Paloma Zapata. També hi haurà els parlaments de Víctor Ruiz, president de l'associació de veïns de La Mariola, i Antonio Giménez, membre del grup Los Chavos, qui va conèixer personalment a Peret i va tocar amb ell, que explicarà algunes anècdotes. Després de la projecció, i per tancar l'acte, el conde Boira oferirà un petit concert.

Dels corrals de Mataró als escenaris de mig món, l’aventura artística i personal de Peret, l’artista que, amb una mica de mambo, un raig de tango i una mica de rock, va crear la rumba catalana. Els nets del mestre i amics com Petitet, Justo Molinero i fins i tot el seu sastre preferit protagonitzen un retrat íntim de la família Peret, amb Andreu Buenafuente com a narrador. Déu, la família i la rumba és el triumvirat que presideix una pel·lícula, que no rebutja descriure una personalitat complexa, fruit de la tensió entre el món gitano i el món paio, entre pobresa i riquesa, entre veritat i picaresca.

Guanyadora diversos premis a diferents festivals

  • FICG Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, 2019; BAFICI Buenos
  • Aires Festival Intern. de Cine Independiente, Argentina, 2019
  • Visions du Réel, Suisse, 2019
  • Festival Intern. de Cine por Mujeres 2019, Espanya
  • In-Edit Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona, Espanya, 2018

Paloma Zapata, la seva directora (Múrcia, 1979), va desenvolupar una carrera de més de 10 anys com a directora i productora de videoclips musicals. El seu primer documental, Casamance (2017), filmat al Senegal, fou reconegut en festivals i emès per Al Jazeera o Movistar +. L’any 2018 estrena Peret, yo soy la rumba, el seu segon documental, després d’una immersió de tres anys a la família del músic Peret i la comunitat de gitanos catalans a Barcelona.

La Singla, bailando en silencio, serà el seu tercer llargmetratge.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta