La Mostra de Cinema vol donar a conèixer nous talents llatins

R. BANYERES
19-04-2018
  • La Mostra de Cinema vol donar a conèixer nous talents llatins
  • La Mostra de Cinema vol donar a conèixer nous talents llatins
  • La Mostra de Cinema vol donar a conèixer nous talents llatins

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ja ho té tot a punt per arrancar demà a la Llotja la 24 edició. Ho farà amb la voluntat d’iniciar una nova etapa en la qual els organitzadors (la Paeria, que aquest any ja n’agafa el timó oficialment, i el Centre Llatinoamericà de Lleida) s’han proposat donar-li una dimensió més professional procurant “descobrir nous cineastes, realitzadors i altres professionals i ajudar-los a posar-se en contacte perquè puguin coproduir treballs”, va explicar ahir el director, Juan Ferrer, en la presentació del certamen. Una altra de les seues funcions serà “buscar nous talents”, bàsicament a Llatinoamèrica. Per a això comptarà amb l’ajuda del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts de Catalunya, a Gardeny.

La Mostra, que se celebrarà fins al 27 d’abril, ha rebut 1.246 produccions de 12 països diferents, de les quals se’n projectaran 43. Xifra que Ferrer va dir que era un 25% més elevada que en altres ocasions. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va remarcar que aquestes xifres demostren que el certamen “no passa desapercebut”. El pressupost és d’uns 100.000 €, dels quals la Paeria n’aporta uns 75.000; La Caixa, uns altres 10.000, i l’IEI, 15.000. Precisament aquí s’inaugurarà avui (19.30 h) l’exposició fotogràfica Cineastes al seu lloc.

Inauguració del carrer Jordi Dauder

Dissabte s’inaugurarà el carrer Jordi Dauder, en homenatge al desaparegut actor català, molt vinculat al certamen. Aquesta via està situada a la zona d’expansió de Ciutat Jardí. Aquest fet es va donar a conèixer durant la presentació de la Mostra a la Paeria, amb la presència de l’alcalde i el director de la Mostra, entre altres organitzadors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next