La Mostra de Lleida aposta per les activitats infantils i familiars

REDACCIÓ
Publicat: 
14-05-2019
Actualitzat: 14-05-2019 11:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Mostra de Lleida aposta per les activitats infantils i familiars

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 6 al 13 de juny, comptarà en la seua 25 edició amb tres activitats infantils que tindran en comú el cine i la cultura llatinoamericana. La primera serà el taller Construïm un traumatrop, que tindrà lloc el 8 de juny de 12.00 a 13.00 h a la plaça Ricard Viñes de Lleida, en el qual els més petits hauran de construir el seu propi taumatrop, una joguina òptica anterior a la creació del cine i que es basa en el fenomen de la persistència retiniana per crear una il·lusió òptica: la imatge en moviment.

El segon taller tindrà lloc el matí següent, 9 de juny, a la mateixa hora i al mateix lloc. Sota el nom de Pintem una màscara mexicana, les nenes i nens participants hauran de dissenyar i pintar la seua pròpia màscara mexicana, també coneguda com catrina, un dels símbols més importants de la cultura mexicana. Tant un taller com l’altre són gratuïts i estan dirigits a nenes i nens de més de tres anys. Així mateix, comptaran amb la participació de la Zona Alta de Lleida i formaran part de la Nit Oberta a la Zona Alta de Lleida del 2019.

D’altra banda, durant els dos dies en què se celebraran els tallers, CaixaForum Lleida projectarà la multipremiada pel·lícula d’animació El libro de Lila, una coproducció entre Colòmbia i Uruguai dirigida per Marcela Rincón l’any 2017, en la qual Lila, la protagonista, és un personatge de llibre que sobtadament queda fora del seu món de paper. Ramón, el nen que solia llegir-la, l’haurà d’ajudar a tornar i així poder creure de nou en la fantasia. El film també es projectarà en sessions matinals infantils per a escoles de Primària.

Comparteix

També t'interessarà