La Mostra se celebrarà al juny i s’actualitza a la xarxa

REDACCIÓ
01-03-2019
  • La Mostra se celebrarà al juny i s’actualitza a la xarxa

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya celebrarà la vint-i-cinquena edició amb una novetat destacada, el canvi de dates, que passa de l’abril al juny, “per reforçar el festival en un mes que permet un ventall més ampli d’activitats obertes a tot Lleida”. Així ho va explicar ahir el director del certamen, Juan Ferrer, en una cita amb els mitjans per avançar els primers detalls de la pròxima edició, del 6 al 13 de juny, en un acte amb l’alcalde, Fèlix Larrosa; la regidora de Cultura, Montse Parra; i l’assessor cultural de l’IEI, Antoni Balasch.

Entre les novetats, la nova pàgina web (mostradelleida.com), obra de l’empresa ResKyt.com de Mollerussa, més activa, àgil, comunicativa, visual i fàcil de consultar. Així mateix, Ferrer va remarcar el pla d’activació de recursos a les xarxes socials, en plataformes com Instagram, Facebook o Twitter, “per arribar a un públic més jove que potser no està prou connectat a la Mostra”.

El llargmetratge documental colombià ‘Hijas de la paz’, premi Cinefuturo Latino 2019

El certamen aprofitarà el canvi de data per obrir-se si és possible més a la ciutat, ja que a banda de les projeccions habituals a l’auditori de CaixaForum i de la secció de documentals a la Universitat de Lleida, aquest any s’hi sumarà la sala Screenbox Funatic amb cicles i presentacions diverses i activitats a la Zona Alta. De fet, el president de l’associació de comerciants de Zona Alta, Josep Bellera, va firmar ahir mateix un conveni de col·laboració amb la Mostra, en virtut del qual els aparadors de les botigues respiraran cine i també s’organitzaran tallers infantils a la plaça Ricard Viñes. Per la seua banda, Santi Lapeira, director del Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, va avançar el guanyador de la segona edició del premi Cinefuturo, el llargmetratge documental Hijas de la paz, una coproducció de Colòmbia, França i Catalunya dirigida per Diego Pérez i Kuba Sobieski.

Larrosa va recordar que “la Mostra va ser el primer esdeveniment cultural que va posicionar Lleida al món i ho continua fent vint-i-cinc anys després”.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta