⏯️ La Noguera homenatja les seves Dones Rurals

REDACCIÓ
16-10-2020
  • ⏯️ La Noguera homenatja les seves Dones Rurals
  • ⏯️ La Noguera homenatja les seves Dones Rurals

El passat 15 d'octubre es celebrava el Dia Internacional de les Dones Rurals, una jornada que des del Consell Comarcal de la Noguera aprofiten per visibilitzar el protagonisme de les dones en el sector primari, "un pilar per a l’economia i la vida, tant en zones rurals com no". A tot Catalunya, només un 20% de les dones es dediquen professionalment a aquestl sector a Catalunya, tot i que gairebé un milió viuen en zones rurals. Les dones rurals representen el 31% de la titularitat de les explotacions agrícoles.

El Consell vol retre homenatge a aquestes dones amb dos activitats en què les de la pròpia comarca en són les protagonistes. D’una banda, donant veu a quatre noguerenques que es dediquen professionalment al sector primari, han publicat un vídeo a xarxes socials en el qual la Gemma, la Griselda, la Judit i la Lídia comparteixen les seves experiències relacionades amb la presència de la dona al món rural i el seu treball diari.

Per l’altra banda, amb una intervenció artística en un espai públic de Vilanova de l’Aguda, per retre homenatge a les dones rurals de la Noguera a través d’una obra mural que s’inaugurarà a finals d’octubre. Amb aquesta intervenció es respon als objectius de visibilitzar les dones rurals, reforçar i recuperar valors que de vegades oblidem, i revitalitzar espais dels municipis de la nostra comarca.

Aquestes accions estan impulsades per l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la Noguera (SIAD).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?