La nova fira FormaOcupa de Lleida comptarà amb 60 expositors virtuals

REDACCIÓ
Publicat: 
27-04-2021
Actualitzat: 27-04-2021 9:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La nova fira FormaOcupa de Lleida comptarà amb 60 expositors virtuals
  • La nova fira FormaOcupa de Lleida comptarà amb 60 expositors virtuals
  • La nova fira FormaOcupa de Lleida comptarà amb 60 expositors virtuals

FormaOcupa (Saló de la Formació i Ocupació de Lleida) tindrà lloc el 5 i 6 de maig d’enguany en format digital amb la participació de 60 expositors, entre centres educatius i empreses. Els interessats en participar en el certamen es poden inscriure gratuïtament al web de la fira. La inscripció com a visitant virtual permet accedir al contingut del programa d’activitats de la fira digital i al contingut presentat pels expositors, així com demanar cita, en format de teletrucada, per tal de demanar orientació i assessorament (a partir del dia 28 d'abril es poden demanar cites per als dies 5 i 6 de maig).

Miquel Pueyo, president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida i alcalde de Lleida, ha destacat coma novetats principals que FormaOcupa “s’obre a totes les persones que necessitin orientació i formació laboral, tinguin l’edat que tinguin” i que a més “dona entrada a totes les empreses i entitats de referència en l’àmbit de la formació i ocupació de la ciutat, ja que el saló ha de ser un punt de connexió entre la ciutadania i el món empresarial”.

Pueyo ha explicat en el decurs de la presentació del saló que aquest ha reorientat el seu contingut per adaptar-se al nou escenari marcat per la pandèmia i la caiguda de l’ocupació laboral. Pueyo ha remarcat que el “nou“ certamen vol aprofitar les fortaleses de la zona de Lleida: una economia diversificada, la dotació d’infraestructures de recerca, l’oferta educativa i la proximitat entre els col·lectius i institucions implicades en la formació.


Uneix-te al nou canal de Telegram de LLEIDA.COM

L’alcalde de Lleida ha afegit que en aquesta edició de la fira, més enllà de constituir un espai de trobada per orientar i assessorar els joves i les seves famílies de cara al seu futur acadèmic i laboral, es vol incidir especialment en “la recerca, les idees, la tecnologia, la innovació i els equips de persones”. Pueyo, qui ha recordat que actualment una quarta part dels joves està en situació d’atur, ha considerat que FormaOcupa “és una bona oportunitat per reprendre la nova etapa que s’obre després de la Covid”.

De la seva banda, Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, ha remarcat que el saló és també una bona plataforma perquè les empreses puguin presentar les seves necessitats d’ocupació, és a dir, pot esdevenir un bon espai per connectar l’oferta amb la demanda.

Carles Vega, director dels SS.TT. d’Educació de la Generalitat a Lleida, ha explicat que La Fira de Formació i Treball que es va venir celebrant fins al 2019 necessitava una reformulació, ja que el públic principal al qual anava dirigida (gent que acabava els estudis i no s’havia quina opció triar)  requeria un altre tipus de plataforma, menys presencial, per conèixer l’oferta de formació laboral.

Per subratllar la importància d’aquest àmbit, Vega ha recordat que a la demarcació de Lleida “hi ha 15.819 estudiants entre alumnes de 4t d’ESO, de 1r i 2n de Batxillerat i de cicles formatius, el que representa quasi 16.000 joves potencialment interessats en el saló”. Igualment, actualment hi ha 25 famílies professionals i 117 cicles formatius diferents “en franca expansió i que aporten una gran capacitació”.

També ha asseverat que a la demarcació funcionen una trentena de centres públics, privats i concertats que imparteixen la FP, a més 290 centres de Primària i Secundària “que també poden estar interessats en que el seu alumnat pugui tenir aquest assessorament”. Vega ha afegit que el nou format de fira dona cabuda també a entitats com escoles oficials d’idiomes i centre de formació d’adults.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha fet referència a la importància i la necessitat de la formació professional en un context social que ha primat tradicionalment estudis universitaris.

Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha explicat que la fira inclourà jornades, xerrades, tallers i la possibilitat de demanar cites virtuals amb tots els expositors. Oró ha remarcat que el nou Formaocupa, en ser 100% digital, tindrà un abast territorial més gran, i que “es reforçarà l’àrea d’ocupació amb empreses concretes que oferiran llocs de treball concrets”.

FormaOcupa es configura com un espai de trobada online on els inscrits trobaran un ampli ventall de possibilitats d’ocupació, que inclou l’accés al mercat laboral i ofertes de treball, l’assessorament i orientació laboral i l’orientació en drets laborals. Igualment, podran conèixer de primera mà les experiències formatives i l’oferta acadèmica en Formació Professional i FP dual, el servei d’assessorament i reconeixement de competències professionals i el servei d’acreditació de competències obtingudes en la vida laboral.

Igualment, els visitants virtuals es podran informar de l’oferta de cursos de formació ocupacional i certificats de professionalitat, adreçats a persones en situació d’atur i a persones treballadores que tinguin disponibilitat per assistir a les accions formatives. També hi haurà informació sobre la formació contínua per a treballadors ocupats, destinada a oferir-los una formació per ampliar les seves habilitats i impulsar la competitivitat de les empreses, de manera que els capaciti per millorar la seva ocupabilitat. Finalment, es presentaran els serveis i assessorament per a l’impuls a l’emprenedoria, oportunitats de negoci i autoocupació

Així doncs, els inscrits al web FormaOcupa podran rebre orientació sobre el seu futur acadèmic o professional; contactar amb empreses que busquen talent (consultant les seves ofertes laborals i enviant el seu currículum); consultar la oferta formativa per triar la seva professió, millorar competències, rebre formació continuada i ocupacional; rebre assessorament per a la emprenedoria i l’autoocupació, i participar en xerrades i tallers formatius. També podran demanar una cita virtual amb els expositors de la fira per poder resoldre dubtes i rebre assessorament personalitzat i orientació.

Els 4 eixos de FamaOcupa són l’Orientació (assessorament per orientar el futur acadèmic o professional), la Formació (FP, graus, màsters i postgraus, formació ocupacional i continuada, idiomes, cursos), les Oportunitats Laborals (empreses amb ofertes de feina) i les Oportunitats de Negoci i Emprenedoria (assessorament per emprendre i trobar oportunitats de negoci).

El saló ha estat organitzat per la Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’IMO i GLOBALleida.

Comparteix

També t'interessarà