La nova llei d’Educació treu pes a la Religió i a la concertada

REDACCIÓN
04-03-2020
  • La nova llei d’Educació treu pes a la Religió i a la concertada

El Consell de Ministres va aprovar ahir un nou projecte de llei d’Educació, la Lomloe, que ha de substituir la Lomce, també coneguda com a llei Wert. Entre les mesures previstes, es podrà obtenir el títol de Batxillerat amb una assignatura suspesa, la Religió no comptarà per a la nota i es cursarà una matèria d’educació en Valors Ètics i Cívics.

A més, “preferentment” es concertaran els centres que “no separin els alumnes per raó de gènere”. El text anirà ara al Congrés, on els partits podran presentar esmenes.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, va assegurar que la llei tindrà un “impacte transformador” i va remarcar que “cap nen pot ser segregat per raons socioeconòmiques”.

A més, es recupera el model de desenvolupament curricular que estava vigent abans de la llei Wert, de manera que, en el cas de les comunitats amb dos llengües oficials, el Govern espanyol marcarà el 55% dels continguts i matèries i la Generalitat, el 45%.

Quant a la llengua, es considera que tant el castellà com les altres llengües cooficials tenen la condició de “llengües vehiculars” i es determina que al final de l’educació bàsica tots els alumnes n’hauran de tenir un “domini ple i equivalent” .

D’altra banda, s’eliminen els itineraris de quart d’ESO segons les capacitats acadèmiques i, quant a la religió, Celaá va explicar que serà d’oferta obligatòria per als centres i voluntària per a l’alumnat però no tindrà assignatura alternativa com passa ara.

La nova llei elimina la jerarquia de matèries a Primària i Secundària que preveia la Lomce –que distingia entre matèries troncals, específiques i de lliure configuració– i suprimeix definitivament les revàlides, encara que no es van posar en funcionament.

Finalment, també hi haurà avaluacions de diagnòstic a quart de Primària i segon d’ESO per desenvolupar plans de millora contínua.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta