La Paeria activa el tràmit online per inscriure els nounats al Padró Municipal d'Habitants

ACN
23-04-2020
  • 521 empreses sol·liciten els ajuts empresarials covid-19 que convoca la Paeria de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa aquest dijous el tràmit online per gestionar l'alta per naixement al Padró Municipal d'Habitants, amb la signatura electrònica. Abans de l'estat d'alarma per la covid-19, la inscripció dels nounats només es podia fer presencialment a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OMAC). Amb la implementació d'aquest procediment telemàtic es vol facilitar i simplificar la relació amb l'administració i estalviar temps a la ciutadania, que ja no haurà de demanar cita prèvia ni desplaçar-se personalment a l'OMAC, que durant el confinament està tancada al públic.

Des de la Paeria expliquen que ha apostat clarament per la digitalització de l'administració posant a l'abast dels lleidatans el màxim d'eines informàtiques per tramitar documentació en línia, de manera pràctica i amb garanties de seguretat. A més, afegeixen, quan es dona l'alta al Padró d'Habitants es facilita, si així s'autoritza, la comunicació de l'adreça del Padró a altres administracions. D'aquesta manera, si es marca l'opció en el tràmit, també se simplifica la relació amb la resta d'administracions en aquest assumpte.

El tràmit, que és gratuït, s'ha de fer a la Carpeta Ciutadana de la Seu Electrònica de la Paeria, on es recull també la informació sobre qui pot sol·licitar l'alta i la documentació que cal aportar.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?