La Paeria activa virtualment els Consells de Zona per afavorir la participació ciutadana

ACN
13-05-2020
  • L'Ajuntament de Lleida activa virtualment els Consells de Zona per afavorir la participació ciutadana
  • L'Ajuntament de Lleida activa virtualment els Consells de Zona per afavorir la participació ciutadana

La Regidoria de Participació de l'Ajuntament de Lleida reactivarà els Consells de Zona, amb convocatòries extraordinàries en format virtual, perquè la ciutadania pugui participar-hi i els electes puguin retre comptes malgrat les restriccions per la covid-19. La regidora Elena Ferre destaca que "en temps de canvis com l'actual, la participació ciutadana no es pot aturar". És per això que considera "del tot necessari" endegar un espai extraordinari de trobada única, en format de Consells Territorials, "adaptant les eines per a que la societat civil organitzada pugui ser part activa, de manera telemàtica, en tot aquest procés de reinventar la ciutat, i alhora per possibilitar la necessària tasca de retre comptes per part dels càrrecs electes".
L'objectiu d'aquestes trobades virtuals dels Consells, que s'iniciaran el 19 de maig, és seguir amb el contacte permanent entre els regidors de zona i els veïns per seguir treballant i resoldre inquietuds, "també en aquesta situació excepcional", diu Ferre.

En els dies previs a la celebració telemàtica de la trobada, els veïns podran enviar les seves preguntes a través d'un formulari, perquè els regidors les puguin respondre en la trobada virtual. Els consells comptaran amb l'assistència tècnica del Servei d'Informàtica de la Paeria, així com també amb la presència de personal tècnic de la Regidoria de Participació i del Servei de Comunicació.

La situació causada pel coronavirus va fer que alguns Consells no es poguessin arribar a convocar per primera vegada i, per tant, que encara no estiguin constituïts. Aquesta trobada virtual, doncs, servirà també per constituir-los oficialment. És el cas dels Consells de la Zona 10 (Cappont i entorns), la Zona 8 (Pius XII, Universitat, Zona Alta, Ricard Viñes i entorns) i la Zona 15 (El Clot i entorns).
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta