La Paeria adapta un altre pavelló de la Fira per acollir més sensesostre

S.C.D.
18-06-2020
  • La Paeria adapta un altre pavelló de la Fira per acollir més sensesostre

L’ajuntament ha ampliat el centre d’atenció per a persones sensesostre ubicat al pavelló 3 de la Fira, a Cappont, habilitant també el 4, annex a l’anterior. Es tracta d’una mesura que s’ha pres per poder acollir els migrants que han vingut a treballar a la campanya de la fruita i que aquestes últimes setmanes han pernoctat als carrers de Centre Històric. Fonts municipals van precisar que el pavelló 4 no s’utilitzarà cada dia, sinó que anirà en funció del nombre de persones que vagin a l’oficina. Precisament, dimarts a la nit va ser la primera en què es va utilitzar el pavelló 4 com a allotjament després que representants de la comunitat senegalesa, a iniciativa de la futura edil de Serveis Socials, Mariama Sall, parlés amb el col·lectiu que pernoctava a la Casa de Fusta. Segons la mateixa Sall, “vam contactar amb l’associació de senegalesos de Lleida perquè fessin de mediadors i unes 50 persones van acceptar anar al pavelló, i com que era molt tard i ja estava tancat el 3 vam habilitar el 4”. Va dir que 154 persones van pernoctar a la Fira. Sall va reconèixer que entre els sensesostre hi ha manters que intenten treballar a la fruita, així com persones que havien treballat en l’hostaleria. Va opinar que donar allotjament no comporta un efecte crida perquè aquestes persones se’n van al cap d’uns dies si no troben feina. La futura edil es va mostrar “bastant optimista” que en els pròxims dies n’hi haurà molt poques dormint al carrer. A més, de les 154 que van pernoctar a la Fira, 80 ho van fer en dos hotels que el futbolista Keita Baldé ha pagat. Arran d’això, l’assentament de la Casa de Fusta va desaparèixer ahir. “Dimarts se’n va anar un grup, ens van dir d’anar al pavelló i hi vam accedir”, va dir un dels que dormien en aquesta zona. No obstant, la plataforma Som Veïns va dir que a més de la Casa de Fusta hi ha persones dormint a la plaça de l’Ereta i a l’antic convent de Santa Clara.

L’entitat ha arribat a aquest punt després de denunciar sistemàticament els problemes d’incivisme, inseguretat i tràfic de drogues al Barri Antic, que s’han agreujat durant la pandèmia del coronavirus. D’altra banda, ahir la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) va mostrar suport al comunicat que va fer l’associació veïnal de Jaume I en què demanava mesures contundents per millorar el Centre Històric. L’entitat assegura que els veïns “tenen por” i que la delinqüència ha augmentat.

Som Veïns porta a la Fiscalia Paeria, Generalitat i Estat

La plataforma veïnal Som Veïns presentarà avui una denúncia davant de la Fiscalia de Lleida contra les administracions de la Paeria, la Generalitat i l’Estat, tal com va avançar aquest diari. Els acusa de “posar en risc la salut dels habitants del centre històric per incomplir reiteradament i contínuament l’obligació de garantir i protegir la salut i la seguretat dels ciutadans”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?