La Paeria atén 23 dones i 18 nens per violència masclista, el doble que el 2017

S.E.
28-12-2018
  • La Paeria atén 23 dones i 18 nens per violència masclista, el doble que el 2017

La Paeria ha atès aquest any 23 dones i 18 nens en situació de violència masclista, el doble que l’any anterior, en tres habitatges amb capacitat per a set adults de les quals disposa per a aquest servei, segons va afirmar ahir en el ple el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans. Va assegurar també que han atès totes les emergències derivant les persones afectades a un centre autoritzat per la Generalitat i va afegir que el consell comarcal els ha demanat també atendre dones de la comarca. En aquests pisos, l’ajuntament no ofereix atenció d’urgència durant les nits i els caps de setmana, servei per al qual ha optat per l’externalització.

En aquest sentit, la licitació reserva  quatre places en un establiment social per a allotjament d’emergència les 24 hores de dones i els seus fills en situació de violència masclista, amb el suport del govern del PSC i l’edil d’Units per Avançar, i de PDeCAT, Cs i PP. En canvi, van votar-hi en contra Crida i ERC, que van demanar deixar l’expedient sobre les taula fins a efectuar l’audiència pública sobre el model d’atenció a aquestes dones que reclama el col·lectiu Dones Lleida. El Comú es va abstenir i va dir que vetllarà perquè aquesta sigui l’“última vegada que s’externalitza un servei tan sensible”.

Rodamilans va defensar que un servei externalitzat continua sent públic. Cristina Simó (PDeCAT) va indicar que estaran “atents” per garantir-ne l’eficiència.

Daniel Rubio (Cs) i Dolors López (PP) veuen irrellevant debatre entre un model públic i un de privat i van destacar que el govern ha modificat el plec de condicions per augmentar el pes dels requisits tècnics sobre els econòmics. Núria Marín (ERC), Francesc Gabarrell (Crida) i Sergi Talamonte (Comú) van lamentar que s’“entossudeixin” a repetir una externalització que “va fracassar” quan el servei era gestionat per Dona Samaritana.

Lleida

La Paeria va aprovar ahir una moció de la Crida per la qual es compromet a “garantir, en coordinació amb la Generalitat, que cap família en situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials municipals pugui ser desnonada sense disposar d’una alternativa habitacional”. “Els desnonaments són un problema social que no admet demora”, va indicar Pau Juvillà, de la Crida. La moció va prosperar per unanimitat, excepte l’abstenció de Cs en dos punts que detallen que en aquests casos l’ajuntament “suspendrà” els desnonaments i demanarà a la Generalitat que també ho faci, amb l’argument que ja es fa d’aquesta manera i va qualificar la moció de demagògica.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...