La Paeria autoritza ampliar l'escola Camps d'Elisis i reformar l'edifici de Ciutat Jardí

REDACCIÓ
Publicat: 
27-08-2021
Actualitzat: 27-08-2021 10:14
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria autoritza ampliar l'escola Camps d'Elisis i reformar l'edifici de Ciutat Jardí

L’Ajuntament de Lleida ha autoritzat la llicència urbanística sol·licitada per la Generalitat de Catalunya per a fer la reforma i l’adequació de la 2a fase de l’edifici històric Escola Jardí per a ampliar l’escola Camps Elisis de Lleida, ubicada al carrer de Santa Cecília, s/n. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha signat aquest dijous el decret de concessió de la llicència per executar el projecte de reforma de l’edifici i ampliació de l’escola. El projecte inclou diverses obres en aquesta segona fase, com són l’adequació d’un nou accés a l’edifici, a través d’una rampa, o la reconversió de la Llotja-Porxo en una galeria tancada i climatitzada, que permetrà utilitzar aquest espai per a fer-hi activitats lúdiques i educatives.

Les obres sol·licitades també preveuen l’adequació de la nova aula de música, la substitució del sanejament actual de planat semisoterrani, la ventilació de forjat sanitari i la realització de dues xemeneies de ventilació natural. Alhora s’executarà un accés al passadís de les aules d’infantil.

L’edifici Escola Jardí, declarat com a Bé Cultural d’Interès Local, ha celebrat el 2020 el centenari de la seva inauguració, projectat per l’arquitecte Adolf Florensa Ferrer, d’estil Noucentista, i emplaçat a l’extrem sud-oest dels Camps Elisis. Fins l’any passat, l’Escola Jardí acollia el Centre de Formació d’Adults del Segrià, que va ser traslladat a l’escola Joan Maragall.

Els treballs responen a les necessitats d’espai d’aquest centre educatiu. El projecte d’ampliació continuarà més endavant i Paeria i Generalitat contemplaran l’ús del solar que ha quedat lliure un cop s’ha demolit l’antiga piscina coberta municipal dels Camps Elisis per ubicar-hi també l’Escola Bressol Municipal de Cappont. 

 

Comparteix

També t'interessarà