La Paeria avança en l’organització del Carnaval 2022

REDACCIÓ
Publicat: 
10-02-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria avança en l’organització del Carnaval 2022

L’Ajuntament de Lleida segueix avançant en l’organització del Carnaval 2022. Aquest dimecres durant la Comissió informativa per les Polítiques de Gestió Cultural, Esport i Joventut el regidor Ignasi Amor ha explicat els treballs que estan realitzant els tècnics juntament amb les entitats de la ciutat. En matèria de Cultura s’ha explicat l’actualització de les Beques Art i Natura i en l’àrea d’Esports, les modificacions de les bases de les subvencions ja que s’han incorporat les propostes que s’han fet arribar per seguir accentuant l’esport femení, inclusiu i de base.

Pel que fa al Carnaval 2022, atesa la situació sanitària i la relaxació en les mesures, cal destacar que s’ha treballat amb un marge de temps més reduït, per tal de recuperar aquesta festa al carrer. En la situació actual, des de l’àrea de Festes s’està treballant amb les entitats per tal de repensar i recuperar les activitats amb l’objectiu de poder tancar el programa del Carnaval 2022 durant aquesta setmana.

El regidor Ignasi Amor ha explicat que se celebrarà la XXXVII Marató de l’Ou, de la mà del Col·lectiu Cultural Cappont; dissabte, 26 de febrer, com ja s’havia anunciat es farà la Rua de Carnaval amb la concentració de les carrosses i comparses a l’esplanada dels Camps Elisis, la lectura solemne del pregó de Carnaval a càrrec de Sa Majestat Pau Pi i a les 18.00, sortida de la Gran Rua de Carnaval.

També es farà la Curs de Llits amb la coordinació dels Castellers de Lleida, un espectacle d’animació i Ball de Vermut. Així mateix, la Vetlla de les Despulles del Pau Pi i l’Enterro de la Sardina clouran el Carnaval 2022.

Modificacions de les bases de subvencions a esports individuals i col·lectius

A la Comissió també s’ha presentat la proposta de modificació de les bases de subvencions d’Esports dirigides tant a esports col·lectius com individuals, després que el sector hagi fet arribar propostes amb l’objectiu de millorar aquestes bases, que seguiran posant l’accent a l’esport femení, inclusiu i de base.

Així, s’han adequat les titulacions dels tècnics esportius a les titulacions acadèmiques existents, així com les seves baremacions. s’han incrementat les baremacions de les durades de les competicions pel que fa a les activitats esportives de caràcter puntual. S’han actualitzat els preus de les inscripcions a les competicions i la seva baremació i s’han igualat les baremacions per a les esportistes femenines i els/les inclusius/ves.

Actualització de les bases de les beques Art i Natura

El Centre d’Art la Panera convoca anualment les Beques Art i Natura a la Creació, en col·laboració amb el Centre d’Art i Natura de Farrera, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i la Fundación Cerezales Antonino y Cinia de Cerezales del Condado, per tal de promoure la investigació i la creació en el camp de les arts visuals.

Es tracta de dues beques de 4.000 € que amb l’actualització proposada avui a la comissió caldrà fer-ne ús durant l’any en què es concedeix l’ajut.

Cal destacar que el Centre d’Art la Panera té l’encàrrec de la Generalitat de ser un motor dinamitzador de l’art del territori i és per això que cada 2 anys organitza una exposició col·lectiva amb els quatre artistes que han estat becats en les darreres dues convocatòries.

En la darrera convocatòria es van presentar 41 projectes presentats a la convocatòria de les Beques Art i Natura a la Creació 2021, atorgant les dues beques a Marta Rosell Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992), amb el projecte “Pedra i plàstic”; Ro Caminal (Barcelona, 1966), amb el projecte “Talking Stones”

Amb la concessió d’aquestes beques els artistes guanyadors tenen l’oportunitat de produir els projectes premiats al Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència de treball per a artistes i investigadors d’arreu del món. De titularitat municipal, aquest centre està gestionat per l’associació sense ànim de lucre, els Amics del CAN. Situat al cor dels Pirineus Catalans, al Pallars Sobirà, el poble de Farrera (25 habitants i 1.360 m) gaudeix d’un entorn privilegiat i tranquil ideal per a la reflexió, la inspiració i la creativitat.

Aquestes beques tenen una dotació total de 15.700 € que es distribueixen en dues beques de producció de 4.000 € cadascuna i en els costos de dos mesos de residència per a cada artista.

Fins ara han guanyat les Beques Art i Natura a la Creació els següents artistes: Martín Llavaneras i Eulàlia Valldosera (edició 2016), Joan Pallé i Estibaliz Sadaba Murguia (edició 2017), Marco Noris i Olga Olivera-Tabeni (edició 2018), Isabel Barios Ibars i Francisco Navarrete (edició 2019) i Míriam Isasi i Coco Moya (edició 2020).

Comparteix

També t'interessarà