La Paeria de Cervera aprova després de 10 anys de negociació la plantilla i els sous

XAVIER SANTESMASSES
24-05-2019
  • La Paeria de Cervera aprova després de 10 anys de negociació la plantilla i els sous
  • La Paeria de Cervera aprova després de 10 anys de negociació la plantilla i els sous

La sala de plens de Cervera es va omplir dimecres a la nit amb l’aprovació de l’organigrama de treball i el sou dels 119 treballadors de l’ajuntament, 83 de la Paeria i 36 del conservatori. La negociació s’ha prolongat tot el mandat i venia prorrogada i fallida d’anteriors governs. Ho van intentar sense resultat Joan Valldaura el 2011 i Salvador Bordes el 2007. Dimecres, els tretze edils van votar de forma unànime a favor de l’organigrama pactat entre govern i treballadors. La relació de llocs de treball es va encarregar a l’inici del mandat a l’empresa Consultores de Gestión Pública.

El balanç final estableix que un 60 per cent dels treballadors veuran una pujada de sou mitjana del 5 per cent en el cas de la Paeria i del 18 per cent en el cas del Conservatori, i al 40 per cent restant, que se suposa que haurien de cobrar igual o menys, se’ls congelarà el sou i se’ls restarà el 50 per cent de la pujada de l’IPC en el cas que cobrin més del que pertoca. La pujada total de sous és de 137.000 euros a la Paeria i de 140.000 al conservatori. Per a alguns treballadors, l’augment supera els 200 euros al mes.

Segons Royes, el projecte millora l’organització de la Paeria i aconsegueix “posar fi a les injustícies que hi havia com el fet que dos tècnics del mateix nivell i responsabilitat tinguessin sous diferents”.

Els tretze edils s’acomiaden amb elogis mutus

Si els últims tres mandats de la Paeria van finalitzar amb crispació i retrets que en dos casos van arribar fins als jutjats, aquest mandat ha tingut un final feliç. Cada edil es va acomiadar agraint l’oportunitat de treballar per la seua ciutat i donant gràcies tant al govern com a l’oposició per la seua feina.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?