La Paeria de Lleida comença el procés per a la redacció del Pla de Millora Urbana de la Mariola

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida comença el procés per a la redacció del Pla de Millora Urbana de la Mariola
    Peu de foto: 
    Part de la zona de la Mariola que serà part del pla de millora ©Ignasi Gómez

La Paeria de Lleida ha iniciat el procés per a la redacció del Pla de Millora Urbana d'un sector del barri de la Mariola. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que es tracta d'un concurs obert a professionals, amb equips interdisciplinaris, que hauran de presentar iniciatives per començar la transformació urbana d'aquesta part de la ciutat. Concretament, el pla se centrarà en la millora del sector comprès entre els carrers Mart, Mariola, Júpiter i Cardenal Cisneros, afectant 9 blocs d'habitatges del Grup Mariola i 2 de Cardenal Cisneros, construïts entre els anys 50 i 60, que pateixen greus patologies urbanístiques, d'habitabilitat, i altres problemàtiques de caràcter social.

En total, el pla preveu abastar 435 habitatges (27 de la Generalitat, 4 de l'EMAU, 42 de societats i 287 de particulars). Segons Larrosa, els objectius del projecte són assegurar un habitatge digne amb noves edificacions que garanteixin les condicions d'habitabilitat adequades i que permetin resoldre les greus patologies dels habitatges, així com establir un nou model urbà i de convivència.

Els equips que vulguin optar al concurs han d'integrar arquitectes, assessors jurídics, economistes, tècnics en l'àmbit social, educació o treball social, i ambientals, entre altres. El pla ha d'estar presentat en 16 mesos. Paral·lelament, es desenvoluparà el pla d'innovació social de la Mariola.

Comparteix

També t'interessarà