La Paeria de Lleida habilita zones WiFi en 15 espais públics de la ciutat

ACN
09-06-2020
  • La Paeria de Lleida habilita zones WiFi en 15 espais públics de la ciutat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat la licitació del subministrament i instal·lacions necessàries per habilitar zones WiFi en 15 espais públics de la ciutat, entre els quals s'inclouen tots els centres cívics de la ciutat, l'edifici de l'Antic Casal de Joventut Republicana (seu de la regidoria de Cultura), el Museu de l'aigua i el Centre Calidoscopi, a la Mariola. L'actuació és el resultat de l'acord amb la Comissió Europea, que ha permès a la Paeria acollir-se a la subvenció del programa 'Connectar Europa', amb què es promou la connectivitat WiFi gratuïta per als ciutadans de la Unió Europea en espais públics com ara parcs, places, edificis públics, biblioteques, centres de salut i museus a través de la iniciativa WiFi4EU.

La Comissió Europea assumeix el cost total de la instal·lació de l'equipament electrònic, valorat en 15.000 euros. Els industrials interessats poden presentar les seves propostes fins a l'11 de juny, ja que està previst que les obres puguin materialitzar-se entre el 29 de juny i el 31 d'agost, i puguin funcionar a partir de l'1 de setembre, coincidint amb l’inici del curs, segons han indicat des de la Paeria.

Mercès a aquest acord amb la UE, l'Ajuntament de Lleida promocionarà la connectivitat gratuïta per a la ciutadania als centres cívics de Balàfia, la Bordeta, Cappont, Centre Històric, Democràcia, Llívia, Magraners, la Mariola, Pardinyes, Raimat, Secà de Sant Pere i Sucs, així com l'edifici de l'antic Casal de Joventut Republicana, el Museu de l'aigua i el Calidoscopi.

La Paeria assenyala que aquesta contractació té "un clar interès públic", sobretot pel que fa a "la reducció de la bretxa digital en col·lectius més desfavorits en aquest àmbit, facilitant l'ús de recursos de connectivitat de forma gratuïta".
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta