La Paeria de Lleida renova la col·laboració amb la FAV i les Cases Regional

REDACCIÓ
Publicat: 
31-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida renova la col·laboració amb la FAV i les Cases Regional
    Peu de foto: 
    Foto Mario Gascón - Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha renovat aquesta dilluns els convenis de col·laboració que manté amb la FAV (Federació d’Associacions de Veïns) i amb les Cases Regionals de la ciutat per al manteniment de l’estructura i dinamització d’ambdues entitats.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va presidir aquest dilluns l’acte institucional de la signatura dels acords, va destacar les Associacions de Veïns són un dels principals instruments de participació, reconeguts per l’Ajuntament de Lleida i els ha agraït la tasca que realitzen, ajudant a la cohesió social: “Sou seus on copseu la temperatura del dia a dia de la ciutat: què preocupa la ciutadania, les seves necessitats i inquietuds, barri a barri”. Pueyo ha volgut reconèixer la tasca de les persones que formen part de les associacions i cases regionals perquè “heu estat ciutadans i ciutadanes que han fet de Lleida una ciutat millor, a la mesura de les necessitats reals de les persones”.

La regidora de Participació Ciutadana, Marta Gispert, ha agraït tant a la FAV com a les Cases Regionals la seva voluntat de col·laboració, així com el fort sentiment d’estima pels barris de la ciutat i la seva millora i la seva activitat per “dinamitzar els barris i crear vincles entre persones que repercuteixen en una manera de viure la ciutat compromesa i activa”.

En el marc de la signatura, el president de la FAV, Toni Baró, ha recordat la trajectòria històrica de les entitats veïnals a Lleida “Lleida no es podria entendre sense el seu moviment veïnal” i ha apostat per reformular l’Escola de Participació i “convertir-la en Escola de Ciutadania, un projecte amb molta ambició que permetria abordar temes com el civisme”. Per la seva banda, el president de la Federació de Cases Regionals, Cosme Garcia, ha posat en valor el paper de les Cases Regionals per fer de Lleida una ciutat de convivència, el treball conjunt amb les entitats veïnals i ha recordat la contribució que han realitzat per al progrés de Lleida les diferents generacions de persones que van arribar a Lleida provinents d’altres comunitats autònomes.

L’acord entre la Paeria i la FAV estableix que l’Ajuntament hi destinarà una subvenció de 42.040 € en matèria de supoert a la dinamització de les diferents associacions i per enfortir i consolidar l’estructura interna de la FAV i el suport a l’Escola de Participació Ciutadana. En el cas de les Cases Regionals l’acord estableix que la Paeria atorga un import de 1.497 € per a la coordinació d’activitats en general i, en específic, per al concert de poemes musicals 2022 al Teatre Municipal de l’Escorxador.

A la signatura dels convenis amb la FAV i Cases Regionals hi han assistit el tinent d’alcalde Paco Cerdà, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, els regidors Jaume Rutllant, Begoña Iglesias, Maria Burrel i Antònia Maller i membres de la FAV.

Comparteix

També t'interessarà