La Paeria demana a Torra trobar "un punt mig" davant el tancament interior de bars i restaurants

ACN
06-08-2020
  • La Paeria demana a Torra trobar "un punt mig" davant el tancament interior de bars i restaurants
    Peu de foto: 
    Arxiu Miquel de Santiago

L'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, rebutja la decisió de mantenir els interiors dels bars i restaurants tancats i aquest dijous ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, trobar "un punt mig". Així, proposa com a primera opció permetre a tots els establiments obrir dins amb aforament limitat.

Com a alternativa també planteja que aquells establiments amb terrassa utilitzin l'exterior a la nit però que puguin obrir l'interior al migdia perquè "a 40 graus no es pot estar al carrer" i que aquells que no tenen terrassa, puguin obrir amb mesures de seguretat i limitacions d'aforament . "No estem gens d'acord amb la decisió del Procicat perquè entenem que l'evolució de les dades a Lleida està sent molt favorable", ha dit.

Per la seva part, la Federació d'Hostaleria de Lleida ha expressat la seva "total indignació" després que el Procicat decidís aquest dimecres prorrogar quinze dies més la mesura que impedeix a bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre obrir l'interior dels locals. Consideren que amb aquesta restricció "tan agressiva" que el sector no entén les pèrdues dels establiments augmenten dia rere dia i, per això, reclamen a les administracions un ajut específic per al sector. En aquest sentit, des de la Federació adverteixen que si no se'ls ajuda entre un 30 i un 40% de bars i restaurants d'aquests set poblacions del Segrià poden veure's abocats al tancament definitiu ja que "és molt difícil poder aguantar en aquesta situació". 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?