La Paeria detecta l’arribada de refugiats a Itàlia per treballar a la fruita

SANTI COSTA DOMINGO
11-05-2018
  • La Paeria detecta l’arribada de refugiats a Itàlia per treballar a la fruita

Una vintena de refugiats subsaharians amb documentació italiana han vingut a Lleida per buscar feina com a temporers. Així ho va confirmar el tinent d’alcalde i regidor de serveis socials Xavier Rodamilans a Lleida Televisió. Rodamilans va advertir que l’ajuntament va detectar “l’arribada de persones refugiades procedents d’Itàlia a qui se’ls ha dit que aquí hi ha feina per a la recollida de fruita quan encara falta un mes perquè comenci”. Així mateix, el regidor va destacar que el consistori s’ha posat en contacte amb ells per avisar-los que estan en risc de perdre els drets que tenen per la seua condició de refugiats a Itàlia si treballen en un altre país. “En cas que aquestes persones trobessin feina aquí, perdrien l’estatus de refugiats italians a l’haver-se’n anat d’aquest país i treballar en un altre”, va assenyalar.

Rodamilans va dir que aquestes persones es van personar als serveis socials municipals per buscar ajuda per poder treballar, allotjar-se i alimentar-se, però que allà mateix els van advertir que la llei els impedia accedir al mercat laboral fora d’Itàlia. El regidor assegura que, de moment, els serveis socials de la Paeria els estan ajudant amb les necessitats bàsiques i han contactat amb Creu Roja perquè pugui gestionar els seus casos, ja que aquesta entitat s’encarrega de solucionar i mediar en aquest tipus de situacions.

D’altra banda, Rodamilans també va destacar que, a falta d’un mes perquè comenci la campanya de recollida de la fruita a la província, ja hi ha registrades prop de 200 sol·licituds de treballadors immigrants per poder treballar-hi. En aquest sentit, va manifestar que, mentre alguns estan en albergs, part d’ells dormen al carrer.

En aquest sentit, el Comú de Lleida va exigir al govern municipal que es faci càrrec de les necessitats bàsiques de les persones que arriben buscant feina per a que cap d'elles hagi de dormir al carrer. Per afrontar-ho, proposa construir diversos albergs que se situïn en espais intermitgs entre el centre de la ciutat i la zona de més activitat agrícola.

Ara mateix, l'ajuntament de Lleida té previst centralitzar l'atenció a temporers durant la campanya d'estiu al pavelló 3 dels Camps Elisis, una decisió que des de l'Associació de Veïns de Cappont consideren "indignant". D'una banda, critiquen que no se'ls hagi consultat i de l'altra, veuen que la possibilitat que es creïn assentaments a la zona perjudica l'objectiu d'aconseguir que els Camps Elisis sigui una zona de lleure familiar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next