La Paeria estudia implantar un sistema de lloguer de patinets

REDACCIÓ
21-04-2019
  • La Paeria estudia implantar un sistema de lloguer de patinets

La nova regulació municipal per a patinets i vehicles elèctrics de mobilitat personal ja ha entrat en vigor, arran de la seua publicació dijous passat al Butlletí Oficial de la Província (BOP), després d’haver estat aprovada en el ple de març. Així mateix, la Paeria va anunciar ahir que té sobre la taula diverses propostes d’empreses privades interessades a implantar un sistema de lloguer de patinets a la capital.

Els tècnics de mobilitat de l’ajuntament les estan valorant i estudien els models més adequats per a una ciutat com Lleida, i també estan reflexionant sobre el sistema d’aparcament que hauria de tenir aquesta tipologia de vehicles.

Amb la reforma de l’article 59 de l’ordenança de circulació, l’ajuntament determina que els patinets poden anar pel carril bici, la calçada de les zones amb velocitat limitada a vint o trenta quilòmetres per hora i per zones per als vianants si la senyalització així ho autoritza per a les bicicletes. Aquest últim punt assumeix una de les al·legacions presentades per usuaris de patinets i ciclistes. La normativa manté la prohibició de circular per les voreres, per seguretat tant dels vianants com dels mateixos usuaris dels patinets.

El consistori està desplegant zones 20 i 30, com al Centre Històric, i també està implantant corredors que permetran l’ús de patinets.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next