La Paeria, Fira de Lleida i Educació reinventen el Saló de la Formació i l'Ocupació de Lleida 2021

ACN
21-10-2020
  • La Paeria, Fira de Lleida i Educació reinventen el Saló de la Formació i l'Ocupació de Lleida 2021

Lleida acollirà el 16 i 17 d'abril del 2021, si la situació sanitària ho permet, el 'Saló de la Formació i l'Ocupació de Lleida: orienta't i tria el teu futur'. És el nou nom de la fins ara Fira de Formació i Treball, que es reorienta i canvia la seva imatge corporativa per adaptar-se al nou escenari ocupacional, un context marcat per la caiguda de la contractació per efecte de la pandèmia que cada vegada afecta més sectors, en especial, els serveis. El renovat saló vol posar l'accent en la recerca, les idees, la tecnologia, la innovació i els equips de persones, entre altres. L'aposta és fruit del treball i de les negociacions que ha dut a terme l'Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i el Departament d'Educació, organitzadors del certamen.

L'any 2010 va tenir lloc la primera edició de la Fira de Formació i Treball, que s'ha dut a terme, de manera ininterrompuda fins al 2019. Enguany, prevista per al passat abril, no es va poder celebrar atesa la crisi sanitària. No obstant això, s'ha repensat un nou model de fira per tal de modernitzar-la i adaptar-la a les noves realitats i necessitats.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Responsabilitat Social de la Paeria, Anna Campos, ha explicat que l'objectiu del nou saló és "respondre a les necessitats que està generant l'actual crisi econòmica". "Es vol presentar un model de fira diferent, oberta a tota la ciutadania, a totes les persones que necessitin orientació i formació laboral així com donar entrada i presència a les empreses i entitats referents de formació i ocupació de la nostra ciutat", ha indicat. Per a la presidenta de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO), el renovat saló ha de ser "un punt de connexió entre la ciutadania i el món empresarial on es pugui treballar conjuntament tant el creixement de Lleida com el de les persones".

Campos ha expressat la situació "crítica" que es viu en l'actualitat, ja que, a data de 30 de setembre, hi havia més de 24.000 aturats a la demarcació de Lleida, dels quals gairebé unes 16.000 corresponen al sector serveis. La comparativa amb el setembre del 2019 és molt significativa atès que l'atur se situava en 18.000 persones, cosa que representa un augment del 33%. L'edil ha assenyalat que aquest "és un motiu prou important per oferir eines a aquell sector de la població més afectat per l'actual crisi sanitària, que esdevé tant econòmica com social".

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha ressaltat que, amb el renovat Saló de la Formació i l'Ocupació de Lleida, la Paeria vol facilitar "un espai el màxim d'efectiu per a aquelles persones que busquen feina o bé un guiatge per encaminar la seva formació i ho han de fer en un context de crisi però que alhora presenta oportunitats de futur i programes formatius molt diversos, especialitzats i altament orientats a l'ocupació".

Per tal de buscar idees la tinenta d’alcalde Anna Campos, juntament amb la responsable dels programes de l’IMO, Marina Guivernau, va visitar el Saló de l'Ocupació de Barcelona el setembre passat. Allí van veure un nou model de fira amb espais oberts, amplis i molt preparats per assegurar les adients mesures de seguretat que marca la covid-19. Així mateix, van destacar la distribució de les diferents zones per facilitar la visitant i el suport a les persones assistents al Saló per trobar assessorament, tallers pràctics i contactes amb empreses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?