La Paeria impulsa la iniciativa AS Art i Sostenibilitat

REDACCIÓ
Publicat: 
04-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria impulsa la iniciativa AS Art i Sostenibilitat
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida impulsa la iniciativa AS Art i Sostenibilitat. Dins d’aquest projecte, que ha rebut una subvenció de 20.000 euros per part de la Unió Europea, es realitzaran accions artístiques per a la lluita contra el canvi climàtic a la ciutat de Lleida.

El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant i el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, han presentat aquesta iniciativa acompanyats de representants de les diferents associacions que hi participen.

En el marc d’aquesta iniciativa hi participen joves de PROSEC, Promethea i Osmon, col·labora el Centre d’Art la Panera i executen els tallers els i les joves de la Cooperativa REM, Archicookture i Curro Claret. La conferència inaugural anirà a càrrec del director del Centre d’Art la Panera, Christian Alonso. Serà el 15 de març, a les 19 hores, a Promethea.

De dilluns a divendres del 20 al 24 de març de 18h a 20h a Lleida Jove es durà a terme un workshop a càrrec d’Alexa Trilla d’Archicookture, creat per a conscienciar als joves de la importància d'utilitzar només els materials i ingredients necessaris.

Els dies 19, 20 i 21 d’abril de17h a 20h al Coworking Casa de Fusta Jove es farà un workshop de mobles amb material reciclat a càrrec de Curro Claret, icona del disseny espanyol que es va formar a l’Escola Superior de disseny Elisava i a la Saint Martins de Londres.

Durant el mes d’abril es farà un mural a la façana de l’Hostal Mundial, situat a la plaça Sant Joan. Els joves de la cooperativa REM, Foxy i Llukuter seran els encarregats de pintar aquesta façana a mode de reivindicació. Les pintures que utilitzaran seran ecològiques i els residus que generaran seran reciclats.

Divendres 5 de maig, de 18 a 20 hores, a la plaça Sant Joan es farà la cloenda amb l’acte “Volem una ciutat verda” a càrrec d’OSMON, consistent en una plantada d’arbres amb testos, que es regalaran a la ciutadania i els arbres grans es trasplantaran a la ciutat. Amb aquesta acció els joves volen reivindicar la importància que les ciutats siguin verdes.

A més, s’inaugurarà el mural per la lluita contra el canvi climàtic que s’haurà realitzat a la façana de l’Hostal Mundial, hi haurà una performance artística de Promethea i una mostra dels Workshops Zero Waste i Mobles Reciclats.

Comparteix

També t'interessarà