La Paeria inicia els treballs per retirar el nom d’A. Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes

REDACCIÓ
02-12-2019
  • La Paeria inicia els treballs per retirar el nom d’A. Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes

L’Ajuntament de Lleida iniciarà demà dimarts els treballs per eliminar el nom d’Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes, al marge dret del riu Segre. D’aquesta manera, es modificarà el parament de la marquesina, ara dissenyada amb unes lletres de grans dimensions, per instal·lar-hi unes planxes d’alumini que cobriran l’antic nom de l’avinguda.

L’empresa especialitzada Fraben Metal serà l’encarregada de l’actuació i folrarà les lletres amb unes planxes metàl·liques que s’han hagut de lacar per aconseguir el mateix color del parament de la façana.

La Paeria va adjudicar els treballs al mes de juny, però s’han endarrerit perquè l’empresa ha hagut de fer tasques de manteniment i d’actualització a les instal·lacions on aplica aquesta tècnica del lacat. Es va descartar l’opció d’encarregar-ho a una altra firma per l’experiència de Fraben Metal en aquest tipus de treballs, pel que es garantia un millor resultat final.

El tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Toni Postius, ha indicat que d’aquesta manera es completa el canvi de nom d’aquesta via, que deriva de la retirada de diversos noms franquistes del nomenclàtor de la ciutat. L’actual nom és el de l’escriptora, lexicògrafa i activista en favor de la llengua i la cultura catalanes, Joana Raspall. “La voluntat d’aquest equip de govern és eliminar els elements que facin referència a la dictadura i donar compliment a la llei de Memòria Històrica”, ha assenyalat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?