La Paeria inicia una campanya per informar de les pròximes multes de radars a 60 km/h

REDACCIÓ
26-03-2018
  • La Paeria inicia una campanya per informar de les pròximes multes de radars a 60 km/h

L’ajuntament de Lleida inicia avui la campanya de divulgació per informar la ciutadania dels nous límits de velocitat dels radars de la ciutat, que comportaran multes si se sobrepassen els 60 quilòmetres per hora. La llei de trànsit no permet sobrepassar els 50 Km/h a dins de les ciutats i així ho indica la senyalització, però fins ara, els radars instal·lats a la capital del Segrià (gestionats per l'UTE Sice-Arnó en règim de concessió des del 2014) no multaven els vehicles si no sobrepassaven els 65 Km/h. Amb la nova mesura, els radars de la Paeria s’atansen al marge de tolerància que la Direcció General de Trànsit aplica als seus en vies limitades a 50, ja que sancionen a partir dels 58 per hora.

La Paeria argumenta que, amb la finalitat de reduir accidents, a partir del 10 d’abril, s'aplicaran les noves sancions per excés de velocitat. Des de l'ajuntament insisteixen que la velocitat és la causa més directa de mortalitat en els accidents de vianants i el seu control, una de les mesures més efectives per reduir-la. Amb aquests arguments, el consistori ha posat en marxa una campanya amb el lema “Com més velocitat dels vehicles, més risc per a la nostra vida”, centrada en anuncis dirigits a conscienciar de la relació directa de la velocitat amb l’augment de les lesions.

Segons les dades de la DGT, a una velocitat de 30 quilòmetres per hora la probabilitat de no patir lesions és d’un 30%, un 65% de resultar ferit i un 5% de morir. Aquests percentatges creixen sensiblement a l’augmentar la velocitat. Segons les dades de l’última Junta Local de Seguretat, el 2017 el nombre d’accidents va augmentar un 5,5% i els accidents amb ferits un 22%, encara que la majoria van ser lleus. Els atropellaments també s’han incrementat un 16% i no s’han hagut de lamentar víctimes mortals.

L’alcalde, Àngel Ros, va anunciar la nova mesura al novembre i va dir que estaria a punt per després de Nadal. Cal recordar que l'empresa concessionària reclama a la Paeria prop d'un milió d'euros per captures de radar i semàfor a vehicles infractors que no han estat cobrades des del 2014, any en què es va posar en marxa aquest sistema a través de la concessió. La UTE que gestiona el servei precisament demana l'import per no imposar multes per sota de 65 Km/h des del principi i també pel retard en la posada en marxa de radars i controls semafòrics.

Comparteix

També t'interessarà