La Paeria manté actiu el servei de ludoteques a l’estiu

REDACCIÓ
Publicat: 
09-08-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria manté actiu el servei de ludoteques a l’estiu
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida manté actiu el servei de les ludoteques durant els mesos de juliol i agost per oferir a les famílies una opció lúdica i educativa més. L’alcaldessa accidental i regidora de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, ha visitat les ludoteques de la Bordeta i Cappont, que són les que estan obertes durant el mes d'agost. Tot i que la del Centre Històric també obrirà part d'aquest mes. Castro ha destacat l’ús que s’està fent aquest estiu d’aquest servei, amb molta afluència d’infants i famílies usuàries. Segons ha dit, és una bona opció per gaudir del joc en família, per compartir estones de joc amb altres nens i nenes i per fugir de la calor. L’objectiu és que el joc lúdic i educatiu no pari a l’estiu, combinant el lleure amb l’aprenentatge i el coneixement en espais de relació. 

La ciutat de Lleida compta amb una xarxa de cinc ludoteques municipals a Balàfia, Bordeta, Cappont, Centre Històric i Parc de Gardeny. Són equipaments destinats prioritàriament a la població d’entre 0 i 12 anys i les seves famílies. Tenen vocació universal i faciliten l’accés en condicions equitatives, evitant qualsevol discriminació o exclusió per motius socials, econòmics, de gènere o culturals.

El model municipal de Ludoteques respon a la necessitat de l’infant de desenvolupament personal i de socialització a través del joc, ja que és una peça fonamental del seu desenvolupament integral.

La Xarxa Municipal de Ludoteques de Lleida ofereix als infants un espai educatiu de joc per compartir amb altres companys/es i amb l’equip de professionals, que els fan propostes per estimular el seu enginy i creativitat. Així mateix, les famílies troben un entorn adient per establir vincles amb altres famílies i jugar amb els infants.

Durant el curs escolar, les famílies poden gaudir de diferents projectes, com el Nadó, Ralet, moviment lliure, FiL, Nins o ludocolla, amb joc lliure i diferents tallers per a totes les edats.

Comparteix

També t'interessarà