La Paeria modificarà el projecte del Museu Morera per integrar-ne les adoberies

ACN
25-02-2020
  • La Paeria modificarà el projecte del Museu Morera per integrar-ne les adoberies

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que la Paeria aprovarà en la pròxima Junta de Portaveus una modificació del projecte del Museu Morera per destinar 400.000 euros addicionals a la integració de les adoberies. Aquesta ampliació de pressupost ja estava contemplada en el projecte inicial en cas que es trobessin restes arquitectòniques i ara, tal com ha explicat el tinent d'alcalde, Toni Postius, se'n concreta la quantia.

Segons Pueyo, les obres es poden reprendre en qualsevol moment si hi ha voluntat de les empreses constructores de fer-ho i confia que així ho facin per tal que es pugui complir amb el termini d'execució que acaba a finals de 2020. "Sempre és molt millor un bon acord que un llarg i incert procés jurídic", ha dit.

Les empreses reclamaven 640.000 euros addicionals perquè al·legaven que hi havia un retard en l'inici de les obres i això contemplava danys i perjudicis però l'alcalde ja ho va descartar. Ara, proposen un augment de 400.000 euros addicionals als 4,6 milions de pressupost inicials per fer front a la incorporació en el projecte de les adoberies i la millora de l'estructura.

Pueyo considera que hi ha hagut en els últims mesos un acostament de posicions molt important entre l'Ajuntament i les empreses constructores i que hi ha predisposició a reprendre l'obra. Entén que ja han passat uns mesos des de l'estiu que es van aturar els treballs a l'antiga Audiència però confia que si l'UTE reacciona com esperen no se superaran els terminis previstos. Destaca que són tres empreses de Lleida amb experiència i assegura que encara hi ha temps per complir amb la licitació en el període previst, és a dir abans de finals d'any. Ha recordat que el projecte modificat només afecta la zona de les adoberies, que suposa el 25% de la planta baixa i que, per tant la resta d'obres es poden reprendre "en qualsevol moment".

L'alcalde de Lleida insisteix que l'equip de govern ha de defensar els interessos públics i el compliment dels compromisos. Fa uns dies, recorda, va dir que es reservaven l'opció d'anar als tribunals, però és evident, ha afegit, que "la nostra obligació és intentar tirar endavant el projecte negociant i conversant amb qui calgui i crec que és molt millor un bon acord que un llarg i incert provés jurídic". En aquest sentit, tot i que es reserven totes les possibilitats, Pueyo apel·la al fet que es tracta de tres empreses importants vinculades històricament a Lleida i que "si compleixen els seus compromisos i volen, poden tirar el projecte endavant en el temps previst", ha reconegut.

L'alcalde de Lleida ha aprofitat la compareixença d'aquest dimarts davant els mitjans de comunicació per desmentir "amb total rotunditat" qualsevol insinuació de discrepància dins de l'equip de govern pel que fa al projecte del Morera. Així, destaca que tot l'equip de govern i els tècnics municipals estan treballant des de fa mesos per enllestir el projecte modificat que van comentar amb l'UTE el desembre de 2019. En uns 15 dies, ha dit, el projecte serà aprovat a la Junta de Govern de la Paeria i llavors les empreses disposaran de 3 dies per fer al·legacions. Un cop aprovat, es remetrà al departament de Cultura i Pueyo creu que se'n farà una validació "ràpida".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?