La Paeria obrirà el pavelló 3 de Fira de Lleida per atendre persones vulnerables

ACN
31-10-2020
  • Pla general de l'entrada del pavelló 3 de Fira de Lleida, convertit temporalment en allotjament per temporers

L'Ajuntament de Lleida ha habilitat el pavelló 3 de Fira de Lleida, als Camps Elisis, com a allotjament hivernal nocturn d'urgència, en el marc del Pla Iglú. L'espai s'està acabant d'adequar i està previst que dilluns entri en funcionament amb els serveis d'allotjament, menjador, dutxes i consigna. L'objectiu és atendre les necessitats bàsiques de persones que amb l'arribada del fred es poden trobar en situació de vulnerabilitat. La Paeria ha optat per aquest espai ja que té prou capacitat per acollir la població que s'hi derivi, principalment de l'àrea dels serveis socials, i a la vegada garantir les mesures de seguretat contra la covid-19, com ara respectar el toc de queda, la distància personal, la neteja de mans i l'ús de mascareta. 

El refugi farà especial incidència en l'àmbit de la salut per articular els protocols necessaris, donat l'estat actual i l'evolució que pugui tenir la pandèmia.

El Pla Iglú s'activa davant la davallada de temperatures nocturnes i té com a prioritat oferir recursos a la gent més vulnerable per prevenir-los de les conseqüències del fred. El refugi nocturn complementarà el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó, contractat per la Paeria. L'Ajuntament desenvolupa el Pla Iglú amb un equip tècnic, amb professionals del sector, i en coordinació amb entitats de la ciutat, que també vetllen per la població amb menys recursos.  

La Paeria de Lleida ja va adequar el pavelló 3 de la Fira de Lleida a principis de juny per atendre les persones que arribaven a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita.

Comparteix

També t'interessarà