La Paeria pagarà uns dies més els hotels als 80 sensesostre al no cabre als pavellons

S.E.
29-06-2020
  • La Paeria pagarà uns dies més els hotels als 80 sensesostre al no cabre als pavellons
  • La Paeria pagarà uns dies més els hotels als 80 sensesostre al no cabre als pavellons

Els quinze dies d’allotjament en dos hotels de la capital del Segrià (Ibis i Reina Isabel) que el futbolista Keita Baldé va pagar per a vuitanta persones sense sostre que van arribar a Lleida per intentar treballar com a temporers en la campanya de la recollida de fruita i dormien al carrer ja han expirat. No obstant, la Paeria assegura que es farà càrrec el cost de prolongar la seua estada uns dies per evitar que tornin a dormir al carrer, ja que els pavellons 3 i 4 de la Fira de Lleida que estan habilitats com a alberg no poden assumir que els 80 s’hi traslladin de cop. A més, afirma que la iniciativa del mateix Baldé de llogar un edifici a la Mariola per als temporers no ha prosperat.

“La recerca aliena a l’ajuntament d’un edifici on allotjar els temporers que ara estan als hotels no ha donat resultat i el pavelló no pot absorbir 80 persones més”, va indicar una portaveu municipal. “Per evitar que tornin a dormir al carrer, l’ajuntament prolonga la seua estada als hotels assumint el cost per uns dies.”

Mentrestant, la Paeria “farà una valoració social de cada un d’ells i prepara el pavelló per donar cabuda als que apostin per continuar buscant feina a Lleida”.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, va dir que “molts d’ells s’estan plantejant marxar de la ciutat al no haver trobat feina”.

Castro no va precisar quantes nits més seguiran als hotels, però aquest diari ha pogut saber que com a mínim a un dels dos la Paeria li ha comunicat que paga dos nits, la d’ahir i la d’avui, de manera que dimarts al matí han d’abandonar l’establiment.

Els veïns del Barri Antic havia denunciat en nombroses ocasions la problemàtica derivada que desenes de persones visquessin al carrer i ahir van afirmar que continuaven fent-ho. Aquest any, a l’arribada de persones per a la campanya de la fruita s’ha sumat la crisi sanitària pel coronavirus.

D’altra banda, aquesta situació va portar la plataforma Som Veïns a presentar una denúncia davant de la Fiscalia de Lleida contra la Paeria, la Generalitat i l’Estat al permetre que persones dormin al ras durant la pandèmia i les acusa de “posar en risc la salut dels habitants del Centre Històric per incomplir la seua obligació de garantir i protegir la salut i la seguretat dels ciutadans”.

Persones segueixen dormint al ras en diversos punts del Barri Antic

La plataforma Som Veïns denuncia que algunes persones continuen adormint al ras en diversos punts del Centre Històric, com davant el centre cívic de l’Ereta, al costat de l’antic convent deSanta Clara, al passatge Empordà i a Sant Martí. Aquest estiu, el porxo de la Casa de Fusta del carrer Cavallers es va convertir en l’allotjament de moltes de les persones que van arribar a la ciutat per buscar feina en la recollida de fruita i no tenien on dormir. Després de reiterades queixes per la precarietat de la seua situació, el passat dia 17 finalment la Paeria va habilitar un altre pavelló de la Fira com a alberg i van ser-hi traslladats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?