La Paeria proposa ubicar un càmping a les Basses

ACN
18-02-2021
  • Sancionades set persones per muntar una festa a les Basses
  • La Paeria proposa ubicar un càmping a les Basses

La Comissió d'Urbanisme de la Paeria ha informat aquest dimecres de la proposta d'aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic de les Basses per a l'ordenació del parc i la implantació d'un càmping promogut per l'Ajuntament de Lleida. La modificació del Pla Especial és necessària perquè els usos establerts en l'actual document no permeten l'activitat de càmping. El canvi que s'introdueix defineix en quina zona del parc es pot ubicar aquest tipus d'equipament i també delimita l'àrea que en cap cas seria susceptible d'utilitzar-se per a aquesta activitat. El tinent d'alcalde Toni Postius ha informat que la tramitació del Pla Especial es pot allargar uns sis mesos i es completarà quan la Generalitat aprovi l'expedient de manera definitiva.

El nou planejament de Les Basses preveu 323 unitats d'acampada en una àrea per a càmping de 6,5 hectàrees que representen un terç de la superfície total de l'actuació, que són 21,5 ha.

Des de la Paeria informen que el Pla s'aprovarà inicialment en la pròxima Junta de Govern Local, després de la primera presentació que es va fer en la Comissió d'Urbanisme del passat gener, quan el document es va posar a disposició dels grups polítics perquè hi poguessin fer aportacions.

L'expedient d'aquest projecte va quedar aturat en el seu moment a conseqüència de la moratòria de la Generalitat de Catalunya quant a la implantació de nous càmpings a tot el país. Postius ha explicat que va trametre a la Generalitat que aquesta limitació podia tenir sentit en municipis de la costa però no en el cas de Lleida, mancada d'aquests equipaments.

En paral·lel a la tramitació del Pla Especial, Postius ha explicat que la Paeria treballarà en el model de gestió que es podrà posar en marxa tan bon punt es compti amb l'instrument urbanístic -el Pla Especial- que facilita la ubicació del càmping i també en l'ordenació, la planificació i les reformes a les Basses.

En aquest sentit, una vegada definides les zones que no seran de càmping, es fixaran els usos que tindran aquestes àrees, com seran compatibles amb el càmping i s'incidirà en què totes les actuacions que efectuï la Paeria estiguin d'acord amb l'estructuració prevista.

Postius ha posat com a exemple les actuals barbacoes d'obra, en molt mal estat, que ha anunciat que s'enderrocaran i que no es tornaran a bastir al mateix lloc perquè es troben en l'àrea que es podria destinar al càmping.

De la mateixa manera, les instal·lacions d'aigua potable i altres construccions com casetes actualment en desús també seran enderrocades i l'espai que ocupen es podrà recuperar. "La voluntat és que, en la mesura de la disponibilitat pressupostària, puguem anar emprenent petites reformes i millores i que, amb un operador vinculat a l'àmbit del càmping, la recuperació de les Basses pugui tirar endavant", ha dit Postius.

A més, ha afegit, Urbanisme està treballant de manera transversal amb altres departaments municipals com Joventut o Medi Ambient i per analitzar i definir de manera conjunta els espais de les Basses més idonis per acollir activitats en les zones no destinades al càmping.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta