La Paeria ratifica el veto als patinets a la calçada

S.C.D.
29-11-2018
  • La Paeria ratifica el veto als patinets a la calçada

Tècnics municipals i responsables de la Guàrdia Urbana van rebutjar ahir la proposta del col·lectiu Vehicles de Mobilitat Personal Lleida (VMP Lleida) que els patinets elèctrics puguin circular per les calçades dels carrers unidireccionals o amb un carril de circulació per sentit a l’espera que s’ampliï el carril bici. Així ho van assegurar membres de VMP Lleida, que van criticar que, d’una banda, l’ajuntament vetés la seua proposta i, de l’altra, que “no ens hagi presentat cap altra alternativa. La reunió era per conèixer la proposta de l’ajuntament perquè puguem circular per la ciutat el dia 1 de gener i no tenen res, ens sentim decebuts i enganyats”, va dir el portaveu de VMP, Gerard Valentines.

La setmana passada, aquest col·lectiu es va reunir amb l’alcalde Fèlix Larrosa per transmetre-li la preocupació per la modificació de l’ordenança de circulació, que establia que els patinets elèctrics només podran circular a partir del 2019 per carril bici, passos per als vianants i zones 20 i 30 i l’entitat va proposar com a mesura temporal a l’espera que s’ampliï el carril bici de poder anar per les calçades dels carrers secundaris.

“Després d’aquesta negativa, estem estudiant dur a terme mobilitzacions per visualitzar el nostre problema i per reivindicar que volem utilitzar aquest vehicle per als nostres desplaçaments diaris”, va dir Valentines. “Per això, estem plantejant la idea de pintar carrils bici per la ciutat a tall de protesta, perquè aquesta normativa ni soluciona el problema que hi ha ara ni el resoldrà”, va assenyalar, argumentant que l’ordenança permetria que els patinets elèctrics poguessin anar per les places, fet molt criticat pels vianants.

“Tenim informació de primera mà de vianants i gent gran dient que algunes places estan saturades pels patinets i la normativa no solucionarà el problema, necessitem una xarxa de carril bici més àmplia i una normativa raonable i ajustada a la ciutat per poder estar tots còmodes”, va concloure Valentines.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next