La Paeria reparteix 1.600 exemplars de l’Escata de Drac als centres sanitaris i als voluntaris

REDACCIÓ
23-04-2020
  • La Paeria reparteix 1.600 exemplars de l’Escata de Drac als centres sanitaris i als voluntaris

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Jaume Rutllant, ha lliurat aquest dimecres 1.300 exemplars al personal de gestió de la Gerència Territorial de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, d’on es faran arribar a l’Hospital de Santa Maria i altres espais sanitaris. Alhora, aquests dies previs s’han fet arribar uns 300 exemplars a la Xarxa de Solidaritat perquè el voluntariat pogués gaudir d’un volum de la tradicional Escata de Drac, així com els usuaris i les usuàries de la xarxa, als quals també se n’ha repartit.

L’Escata de Drac 2020 conté 5 narracions: “Canviar de paradigma”, d’Enric Boluda; “Per què tanta solitud?”, de Teresa Ibars; “Color d’escata de drac”, d’Eduardo López; “el Somni de na Jordina”, de Maria Pijuan, i “El Nobel”, d’Anna Sàez. És el volum número 16 de la col·lecció que, enguany, de manera excepcional, tothom qui ho vulgui pot descarregar en pdf al web de la Regidoria de Cultura.

La publicació va encartada amb una nota afegida, amb la imatge #lleidaviusantjordi de l’il·lustrador Jordi Calvís, en què s’al·ludeix a la celebració atípica d’aquesta Diada per la situació excepcionalitat per la Covid-19, amb el confinament de la població. El text, signat per l’alcalde, destaca que amb la distribució de l’Escata de Drac al personal sanitari i a la Xarxa de Solidaritat s’ha volgut agrair l’esforç i la generositat d’aquets dos col·lectius, exemple de molts altres que també estan actius per atendre les necessitats bàsiques de la població. Es remarca el paper de la cultura i es convida tothom a llegir molts llibres i a obsequiar moltes roses "quan puguem tornar a abraçar-nos". 

Aquesta publicació municipal s'edita des del 2005 amb motiu de la festa del llibre. És un símbol de la llavor creativa de les terres lleidatanes en l’àmbit de les lletres catalanes. Alhora, és un dels millors obsequis que es pot oferir als lleidatans i a les lleidatanes avui 23 d’abril.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta