La Paeria reparteix 1.700 mascaretes al Centre Històric i l'Eix Comercial

REDACCIÓ
07-07-2020
  • La Paeria reparteix 1.700 mascaretes al Centre Històric i l'Eix Comercial
  • La Paeria reparteix 1.700 mascaretes al Centre Històric i l'Eix Comercial
  • La Paeria reparteix 1.700 mascaretes al Centre Històric i l'Eix Comercial

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha fet balanç aquesta tarda de la situació a la ciutat de Lleida, després que aquest passat dissabte el govern de la Generalitat decretés el tancament perimetral de la comarca del Segrià per lluitar contra l’epidèmia de la Covid-19. Pueyo, que ha comparegut acompanyat dels tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, ha destacat que “el nostre paper com a govern local és el de gestionar la situació d’acord amb les nostres competències i en coordinació amb els òrgans amb autoritat” i ha assenyalat que la Paeria manté el contacte permanent amb la Generalitat, amb reunions de coordinació freqüents.

El mateix Paer en Cap també ha iniciat una ronda de trucades als alcaldes de la comarca i amb els representants dels diferents sectors econòmics i socials de la ciutat, entre ells els presidents de la Cambra de Comerç i de la Federació d’Associacions de Veïns per copsar el seu punt de vista sobre la situació actual i unir esforços. “La resposta que he trobat arreu és d’una voluntat manifesta de treballar plegats per aplanar la corba i superar al més aviat possible aquesta etapa”, ha afirmat Pueyo.

La Paeria vol insistir, ha afegit l’alcalde, amb les recomanacions a la ciutadania de fer ús de la mascareta, dur a terme un correcte rentat de mans, mantenir la distància social i evitar les aglomeracions de persones. Per aquest motiu, s’està preparant una senyalització especial a les zones més concorregudes de Lleida que recordi aquests missatges i que està previst començar a instal·lar a finals d’aquesta setmana. Es col·locaran banderoles informatives i vinils que recordin aquests consells bàsics per a poder aplanar la corba.

A més a més, durant el dia d’avui, els voluntaris de Protecció Civil han estat repartint un total de 1.700 mascaretes tant a l’Eix Comercial com al Centre Històric, amb l’objectiu de vetllar per la seguretat i la salut de tothom, ha destacat Miquel Pueyo.

L’alcalde també ha afirmat que l’inici de les activitats dels casals d’Estiu de Joc s’ha celebrat aquest matí amb tota normalitat i seguint les mesures establertes de prevenció sanitària, que inclouen la formació de grups estables de deu infants. Enguany s’hi ha introduït un acompanyament emocional als infants per ajudar-los a assimilar la realitat actual.

Per últim, Pueyo s’ha afegit a la crida de les autoritats sanitàries cap al personal sanitari de fora de Lleida que pugui reforçar els efectius de l’Arnau de Vilanova.

El Paer en Cap també ha enviat un missatge de condol i de suport a les famílies dels dos treballadors que han perdut la vida aquest matí en un accident d’helicòpter a prop de la Seu d’Urgell.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta