La Paeria revisarà tots els edificis públics amb uralita

M. MARQUÈS
Publicat: 
28-06-2018
Actualitzat: 28-06-2018 10:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria revisarà tots els edificis públics amb uralita

La Paeria ha encarregat al departament de gestió i manteniment d’espais públics que faci un cens per saber quants edificis municipals i espais públics tenen cobertes d’uralita –material que conté amiant, un material tòxic i cancerigen si es trenca–. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar ahir que volen fer un seguiment de la presència d’aquest material per comprovar si afecta la seguretat de les persones i, en cas que sigui necessari, actuar.

Larrosa va visitar ahir al costat de l’alcalde, Àngel Ros, les obres de rehabilitació de l’antic cine Goya als Magraners, on la setmana passada ja es va retirar la coberta d’uralita. La nova teulada serà ignífuga i tindrà un sistema de tancament que millorarà l’aïllament tèrmic de l’edifici. A més a més, Ros va detallar que fins al mes de juliol es duran a terme altres millores a l’equipament, com adaptar les sortides d’emergència a la normativa, fent-les més amples, renovar el sistema d’il·luminació per tecnologia LED i reformar la instal·lació elèctrica i la calefacció.

L’alcalde va explicar que la rehabilitació de l’edifici era una actuació reivindicada pels veïns del barri, ja que aquest és un equipament molt utilitzat, i on es representen múltiples obres d’arts escèniques. En aquest sentit, el president veïnal dels Magraners, Juan Gallardo, va assenyalar que és utilitzat per moltes associacions del barri “per fer des de dansa fins a teatre”. Els treballs, que afecten una superfície de més de 450 m², finalitzaran a les acaballes de juliol i compten amb un pressupost de 59.871,14 euros.

Així mateix, Ros va confirmar que a començaments d’agost començaran les obres per retirar la coberta d’uralita del pavelló de la Bordeta. Larrosa va concretar “que la substitució estarà llesta per al setembre”. La setmana passada també es van acabar les tasques de retirada de la uralita de les dos cobertes dels Camps Elisis, que estaven en molt mal estat.

Comparteix

També t'interessarà