La Paeria treballa per posar punt a la logística del 14-F

ACN
04-02-2021
  • La Paeria treballa per posar punt a la logística del 14-F

El personal tècnic de l'Ajuntament de Lleida treballa per posar a punt la logística de les eleccions al Parlament del 14-F, que se celebraran sota circumstàncies excepcionals la covid-19. La comissió informativa de Seguretat i Civisme ha informat dels preparatius pels comicis, que comportaran canvis respecte a anteriors convocatòries. En aquest sentit, s'amplia el nombre de col·legis electorals, que passa de 42 a 46, i el de meses electorals, de 130 a 147. D'aquesta manera, s'evita que hi hagi meses amb més de mil electors assignats. També es prioritzen espais més amplis, com ara pavellons, on és més fàcil distanciar les persones i establir circuits d'entrada i sortida, per davant d'altres més petits que s'usaven habitualment.
L'adopció de mesures de prevenció contra la covid-19 ha portat l'Ajuntament de Lleida a modificar la distribució habitual de col·legis electorals, amb un total de 16 canvis. D'aquesta manera, algunes seus que fins ara eren col·legis electorals deixen de ser-ho i passen a ser substituïdes per altres. A més, també hi ha col·legis electorals que, tot i mantenir-se com a seu de votació, tindran menys taules i això farà que alguns dels seus electors hagin de canviar de col·legi.

En aquest sentit, s'informarà amb cartells en tots els llocs on hi ha canvis i també hi haurà cartells informatius en els col·legis que habitualment eren seu de votació i ara ja no ho seran. A més, durant la jornada electoral, l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (Omac) romandrà oberta per si alguna persona vol anar-hi presencialment a fer alguna consulta censal.

L'Ajuntament de Lleida també ha posat en marxa també un web específic amb tota la informació i els enllaços necessaris sobre els comicis, que pot consultar-se a eleccions.paeria.cat. En aquesta pàgina qualsevol persona pot comprovar també si ha estat elegida per a formar part d'una mesa electoral.


Mesures de protecció sanitària

L'Ajuntament de Lleida prepara també el subministrament de tot el material de protecció necessari als col·legis, que inclou els EPI (roba protectora, guants, màscara FFP2 i pantalles facials), dispensadors de gel, safates per mostrar el DNI, papereres amb pedal per llençar-hi el material de protecció, que se sumarà a l'habitual, com són les urnes, cabines, taules i cadires i els llistats de votants. També s'extremaran les mesures de neteja i desinfecció dels diferents espais i materials abans, durant i després de la jornada, es faran tests d'antígens previs als membres de les meses que ho desitgin i se'ls hi controlarà la temperatura a l'inici de la jornada.

Des de la Paeria, s'ha prioritzat que l'entrada i sortida dels locals siguin per llocs diferents per evitar creuaments i es recomana anar a votar sense acompanyant, excepte en cas de necessitar assistència. També recomana portar la papereta preparada de casa per fer més àgil el procés de votació.

A la vegada, s'han establert franges horàries preferents per facilitar la votació dels diferents col·lectius. Entre les 9 i les 12h, es destina als col·lectius de risc; entre les 12h i les 19 hores, als votants que no pertanyen als col·lectius de risc ni estan en quarantena, mentre que la franja que va de les 19 a les 20 h serà per a les persones en quarantena, contagiades i contactes estrets i sospitosos. Durant aquesta última hora, els membres de la mesa hauran de portar equips de protecció individual (EPI) integrals d'alta seguretat.

Personal

A banda dels membres de les meses, cada centre de votació disposarà d'un responsable de seguretat sanitària, que en la majoria dels col·legis comptarà amb un assistent. Tots ells rebran la formació adequada prèviament a la celebració de la jornada electoral.

Les seves funcions seran controlar l'accés ordenat dels votants al local electoral, organitzar les cues i el flux dels votants dins dels locals, vetllar perquè es mantinguin les distàncies de seguretat, que s'entri i es surti pels accessos correctes sense formar aglomeracions, garantir la neteja de mans i evitar el contacte entre persones. També s'encarregaran de fer complir l'obligació de l'ús de la mascareta en tot moment, excepte en els casos que puntualment pugui ser incompatible amb la identificació de les persones, per raons de seguretat o d'impossibilitat d'ús per patologies dels electors.

A més, els 46 col·legis electorals de la ciutat disposaran de presència d'agents de cossos policials, en 23 dels quals a càrrec de la Guàrdia Urbana; 22 més dels Mossos d'Esquadra i en un d'ells (la delegació d'Hisenda), a càrrec de la Guàrdia Civil.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta