La Paeria veta més de la meitat de 'food trucks' del RUMM Festival

LLEIDACOM
08-04-2019
  • La Paeria veta més de la meitat de 'food trucks' del RUMM Festival

La setena edició del RUMM Festival Gastronòmic va tornar a omplir de 'food trucks' i de diverses activitats familiars els Camps Elisis de Lleida aquest cap de setmana. La festa es va iniciar amb dificultats donada la cancel·lació del primer dia, el divendres 5 d'abril, per culpa de la pluja. La segona jornada, la del dissabte, va millorar gràcies a una climatologia més favorable, la qual va animar els visitants a apropar-se a la trobada per gaudir de l'ambient de la festa i degustar els diferents plats dels furgons gastronòmics.

La polèmica va arribar el mateix dia, segons avançava Segre, quan la Paeria va rebutjar 15 de les 23 sol·licituds que l'organització del Festival va presentar al no comptar aquestes amb el número de registre sanitari. La inspecció sanitària efectuada per la vetirinària municipal va determinar que únicament vuit furgons comptaven amb la documentació que justifica les condicions de seguretat alimentària. El regidor de les Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, detallava que no s'h autoritzat l'activitat d'aquestes 'food trucks' "per no tenir número de registre alimentari del seu lloc d'origen ni de cap altre indret". D'aquesta manera, l'informe del consistori concloia que aquests permisos es negaven per evitar problemes de salut pública.

Els organitzadors del RUMM Festival defensaven que tots els 'food trucks' complien amb la normativa tot assegurant que el número de registre sanitari "és un document que només s’entrega als restaurants fixos i tots els food trucks que participen al certamen compleixen amb les normes d’higiene, a més d’haver superat altres inspeccions sanitàries prèvies”. Aquest veto no s'havia donat en cap de les set edicions que aquest esdeveniment nascut fa quatre anys a la capital del Segrià. En aquest sentit, el director del projecte, Marc Tarrés, va explicar que “fa quatre anys que organitzem aquesta trobada i sempre hem complert els requisits marcats, no entenem per què la Paeria ens nega els permisos ara”. També denunciava la manca de diàleg per part de la Paeria i que aquest informe se'ls presentés pocs abans de la inauguració, quan ja no era possible rectificar cap tràmit i havent estat ultimants tots els preparatius en els últims mesos. 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...