La Paeria vol ampliar a tota la ciutat de Lleida el sistema de recollida de la brossa porta a porta

ACN
Publicat: 
11-06-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria vol ampliar a tota la ciutat de Lleida el sistema de recollida de la brossa porta a porta
    Peu de foto: 
    La Paeria vol ampliar a tota la ciutat de Lleida el sistema de recollida de la brossa porta a porta

L'equip de govern de la Paeria vol ampliar a tota la ciutat el sistema de recollida de la brossa porta a porta durant el que queda de mandat. Així ho va anunciar dijous el tinent d'alcalde Sergi Talamonte durant una visita de representats de 10 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per observar com funciona aquest sistema ja implantat al barri de Pardinyes, Balàfia, Ciutat Jardí, Vila Montcada i una part del Camp d'Esports. Segons la Paeria, des que es va posar en marxa aquest sistema a part d'aquests barris, els percentatges de recollida selectiva han augmentat de manera significativa a xifres que superen el 70%. En el cas de matèria orgànica arriba al 40,13%.
Segons Talamonte, el nou sistema porta a porta, i així ho demostren les primeres anàlisis, mostra que s'està incrementant la recollida de la fracció orgànica, i aquest canvi satisfà a l'equip de govern perquè s'alinea amb l'objectiu de la modificació del sistema.

El tinent d'alcalde va acompanyar dijous a la nit tècnics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en la seva visita a l'operatiu de recollida de Lleida, i va avançar que s'està treballant per implantar el sistema de porta a porta a la resta de barris de la ciutat durant el mandat. Per això, es modificarà el contracte amb Ilnet, tant jurídica com tècnicament per poder implantar aquest sistema a la resta de la ciutat. Segons Talamonte, el sistema de porta a porta, és actualment l'únic que permet complir les directrius europees i s'ha passat de menys del 305 de recollida selectiva a més del 60%. S'està doncs entre el 69% i el 72% segons les setmanes. El sistema del porta a porta permet fer una implantació a la ciutat amb un estalvi econòmic de 400.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà