La PAH atura el desnonament d’una família en lloguer que espera un pis social de la Paeria

SANTI COSTA DOMINGO
27-03-2018
  • La PAH atura el desnonament d’una família en lloguer que espera un pis social de la Paeria

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va aconseguir paralitzar ahir el desnonament d’una família que viu de lloguer al número 13 del carrer Unió que estava pendent que li assignessin un pis de lloguer social de l’ajuntament. Els fets van tenir lloc ahir a primera hora del matí, quan un grup d’activistes de la PAH va bloquejar l’entrada de la comitiva judicial a l’immoble. Segons els activistes, la propietària de l’habitatge volia executar el desnonament, va rebutjar qualsevol possible mediació i va avisar els Mossos d’Esquadra. Una patrulla d’agents es va personar al portal i el desallotjament va ser paralitzat per la pressió dels activistes i la falta de mitjans dels cossos de seguretat.

Des de la plataforma critiquen la demora de la Paeria en aportar solucions per aquesta família, que està a l'espera d'accedir a un pis social de l'ajuntament. Asseguren que al passar tant temps esperant a disposar d'un pis, l'ordre d'execució del desnonament ha arribat sense que hi hagués solució alternativa per la família.

La Paeria va replicar que els serveis socials es van personar en el desnonament en qüestió i van atendre la família, oferint-los un allotjament d’urgència a l’espera que estigui disponible el pis assignat per la taula d’emergència. L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, va elogiar el treball dels serveis socials de la Paeria i va destacar que en aquest àmbit “des de l’ajuntament fem tot el que està al nostre abast”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?