La PAH es concentra davant la Paeria per reclamar solucions definitives per a quatre famílies vulnerables

ACN
Publicat: 
03-02-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La PAH es concentra davant la Paeria per reclamar solucions definitives per a quatre famílies vulnerables

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han concentrat aquest dilluns davant l'Ajuntament de Lleida per reclamar solucions definitives per a quatre famílies vulnerables que van ser desallotjades d'un bloc del barri de Balàfia de Lleida el 14 de novembre de 2019. Denuncien que fa gairebé tres mesos que viuen en albergs o apartahotels i demanen un habitatge social "digne i assequible" a la Paeria per acabar amb aquesta situació provisional d'inestabilitat. Critiquen que l'any passat el govern municipal s'escudava en el fet que no hi havia pressupostos, però ja s'han aprovat els del 2020 i segueixen en la mateixa situació. "No hem notat cap canvi en aquest sentit entre el govern anterior i l'actual", lamenta el portaveu de la PAH de Lleida, Henry Mora.

Dels quatre afectats, dues persones estan allotjades en una pensió . Es tracta d'un home i una dona en situació irregular i, segons Mora, l'Ajuntament només els ofereix aquesta opció mentre faci fred. Es pregunta què passarà després perquè es quedaran al carrer i necessiten un sostre, alerta.

Denuncia que una altra dona està reallotjada en un apartahotel però que li fan pagar el 30% dels 400 euros de pensió que rep. Mora recorda que, legalment, donada la seva situació de vulnerabilitat, hauria de pagar entre el 10% i el 18% dels seus ingressos i no el 30%.

El mateix passa amb un matrimoni i els seus quatre fills, desallotjats també del mateix bloc de Balàfia fa gairebé tres mesos. Tenen uns ingressos de 1.200 euros i paguen 550 euros al mes per viure a l'apartahotel, segons la PAH. "Haurien d'ajudar-los els serveis socials", diu Mora, perquè viure en un apartahotel no és una solució "òptima" per a una família de sis membres. "No pots dur una alimentació saludable ni pots entrar i sortir quan vols", exemplifica, i afegeix que amb 650 euros que els queden al mes no poden viure sis persones.

Comparteix

També t'interessarà