La Panera acollirà aquest dijous la tercera sessió del CoNCA_Lab

REDACCIÓ
Publicat: 
06-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Panera acollirà aquest dijous la tercera sessió del CoNCA_Lab

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha impulsat aquest 2021 el CoNCA_Lab, un nou espai per a l'intercanvi d'experiències i eines de creació i gestió cultural adreçat als professionals del sector, que es desenvolupa amb quatre sessions en diferents ciutats de Catalunya, retransmeses en directe a través de Zoom. La iniciativa promou un nou format de diàleg transversal entre creadors i gestors de diferents disciplines, a partir de la posada en comú d'eines i estratègies per enriquir la pràctica professional i aprendre col·lectivament. 

La gratificació de l'activitat cultural, més enllà del retorn econòmic 

Després de les dues sessions dedicades a experiències de complicitat i experiències innovadores d’adaptació, demà 7 d’octubre serà el torn de les experiències de retorn i gratificació de l'activitat cultural, més enllà de l’impacte econòmic del seu consum, amb una trobada al Centre d’Art La Panera de Lleida

Lara Costafreda, il·lustradora i activista; Sílvia Capell, de la Cia. En Diciembre, membre de LA PERSIANA; Sergi Capell, soci fundador i director de La Casa de Carlota; Quim Marcé, director de La Mirona i el Teatre de Bescanó; Jordi Souto, de la llibreria La Fatal; Jordi Bertran, gestor cultural i professor de la URV; Rocío Manzano, actriu, directora i productora de NUS Coop i Roger Gascon, músic i productor musical (Gate24 Estudi de so) parlaran del retorn econòmic de la cultura i la situació dels seus professionals, però també del seu retorn social amb qualitats tan inherents com son la cohesió i la inclusió, l'educació i el desenvolupament autònom, la democràcia i la participació ciutadana o la relació amb l'entorn físic. El públic present a l'acte i l'audiència digital també podran participar en la sessió, moderada per Marta Domènech, consultora i gestora cultural, sòcia-treballadora de la cooperativa La Taula. La dinamització i moderació de la participació en línea serà a càrrec de la periodista Marta Berenguer.

Donar visibilitat al retorn social de l’activitat cultural és una de les dificultats més comunes que afronta el sector, precaritzat per múltiples factors, com la infraestimació dels seus costos, l’estigmatització d'activitat subvencionada, la confusió entre l'activitat professional i l’’amateur' o el desconeixement de les diferents etapes i agents que configuren el procés d'una obra artística o cultural. Amb aquesta sessió, el CoNCA vol subratllar el valor de les seves aportacions i identificar practiques i nous models que ajudin a reconèixer i mesurar l’impacte que produeix en termes qualitatius.

El Consell ha encarregat a un equip curatorial, format per Quim Bigas, Lau Delgado, Jordi Novell, Emma Quadrada i Maria Thorson, el disseny d’aquest nou format, la selecció de continguts i de participants que responguin a les preocupacions, les dificultats i els reptes que afronten el món de l'art i la cultura. Les experiències de sostenibilitat clouran aquest cicle el mes de desembre a Tarragona. 

Comparteix

També t'interessarà